VSV schrikt pas wakker na donderspeech van trainer maar blijft steken op 2-2

Purmerender Duncan Wilms wint dit duel van Moreno Blom van VSV.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Daniel van Dijk
Velserbroek

Purmerend troefde VSV de eerste helft op alle fronten af, wat resulteerde in een 0-2 voorsprong bij rust. Na een donderspeech van VSV-trainer David Zonneveld, kwam VSV de tweede helft totaal anders voor de dag. De zeer vermakelijke wedstrijd, met maar liefst acht gele kaarten, eindigde in 2-2.

De vorige wedstrijd tussen de huidige nummer drie en vijf van de derde klasse eindigde in een 2-1 overwinning voor Purmerend. Dat VSV iets goed te maken had was de eerste helft niet te merken. Purmerend was constant net wat eerder bij de bal en speelde goed rond. Na twaalf minuten scoorde Youri Nederlof na een mooie steekbal. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

VSV kreeg pas in de laatste minuten van de eerste helft een kans. Linksback Tim Sewalt kwam goed door op de flank en leek de 1-1 te gaan maken. Maar keeper Niels Post hield met een katachtige reflex zijn goal schoon. Dezelfde Sewalt raakte een minuut later de bal volledig verkeerd en gaf zo een corner weg. Randy Balogun torende vervolgens boven de verdedigers uit en kopte de 0-2 binnen. Dit terwijl VSV net wat beter in de wedstrijd leek te komen.

Een opzienbarend beeld in de rust was dat trainer Zonneveld na twee minuten uit de kleedkamer kwam gelopen en zichtbaar gefrustreerd op de bank plaatsnam. ,,Ik heb de jongens verteld dat ze fouten mogen maken. Maar ik zie geen beleving en dat tolereer ik niet. Ik heb ze laten weten dat ik de spelers die niet met hun man mee zouden lopen er direct uit zou halen.”

De woorden leken effect te sorteren. Waar Purmerend-keeper Post in de 55ste minuut nog geweldig redde op een afstandsschot was hij uit de corner die daarop volgde volstrekt kansloos. Bart Veldhuis schoot na een korte corner schitterend de bal in de verre kruising. De treffer gaf VSV een boost en de jacht op de gelijkmaker werd geopend. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Tien minuten na de openingsgoal knalde Moreno Blom de bal hard binnen na een mooi opgezette aanval. Verder dan de gelijkmaker kwam VSV niet. De wedstrijd eindigde daardoor in 2-2.

Frustratie

Bij trainer Zonneveld overheerste de frustratie na de wedstrijd: ,,We trainen de hele week op het doordekken en de opbouw en het kwam er niet uit. De tweede helft was wel beter, maar dat was niet voetballend, dat zat hem puur in de beleving. Het kampioenschap kunnen we nu denk ik wel uit ons hoofd zetten. Dus de volledige focus gaat op de nacompetitie en wie weet wat er aan het eind van de rit alsnog in zit.”

derde klasse

VSVPurmerend2-2

12. 0-1 Nederlof, 44. Balogun 0-2, 55. Veldhuis 1-2, 66. Blom 2-2

VSV: Van der Aar, Boogaard, de Zwart, Kamstra, Sewalt, van Egmond (80. de Jong), Michielsen (35. Lievense), Rietdijk, Meijer, Blom, Veldhuis

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen