Fraai gelijkspel voor Zandvoort tegen koploper Waterwijk

Rinus van der Lugt
Waterwijk

Moest Zandvoort op eigen terrein nog een 0-1 nederlaag slikken tegen koploper Waterwijk, in de uitwedstrijd wist de formatie van trainer Ted Saunier een fraai 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

,,En daar ben ik erg blij mee”, gaf Saunier na afloop te kennen. ,,Ik miste weer de nodige spelers dus dan kan je alleen maar tevreden zijn met een gelijkspel.” Dat de bezoekers verschillende spelbepalende spelers misten, was in de eerste helft nauwelijks zichtbaar. ,,In de eerste helft waren wij de betere ploeg”, constateerde de trainer. ,,Waterwijk wist gewoon niet hoe wij bestreden moesten worden.” Helaas voor de bezoekers was Jesse de Haan de enige speler die uit een scala van kleine en grote mogelijkheden het net wist te vinden.

,,Begin scherp aan de tweede helft”, gaf Saunier in de rust zijn spelers nog mee. Helaas maakte vlak na de rust back Roxy Groot een inschattingsfout door voor zijn tegenstander te willen komen in plaats van hem voor zich te houden. ,,Als hij zijn tegenstander voor zich houdt is er niets aan de hand”, analyseerde Saunier. ,,Nu probeerde doelman Daan Kerkman de zaak nog op te lossen, maar in plaats van met zijn lichaam naar de bal toe te gaan deed hij dat met zijn been, waardoor wij een strafschop tegen kregen.” Die werd benut waarna Zandvoort in de slotfase nog enkele kansen kreeg. ,,Maar goed een gelijkspel is wel de verhouding.”

Overige uitslagen:

HBOK-EDO 4-0.

UVS-Van Nispen 4-0.

Vitesse Delft – Kagia 2-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen