Geen beloning voor sterk Koninklijke HFC; mazzelgoal bezorgt IJsselmeervogels de winst

HFC’er Wessel Boer in duel met Jerrel Hak.© Foto Studio Kastermans

Rob Spierenburg
Spakenburg

Een sterk spelend Koninklijke HFC kreeg dinsdagavond in Spakenburg tegen IJsselmeervogels een 1-0 nederlaag te slikken die smaakte naar een ouderwetse slok levertraan.

Zoals verwacht kroop HFC als eerste uit de schulp. Aandringen ligt de ploeg van trainer Gertjan Tamerus nu eenmaal een stuk beter dan de bus parkeren en afwachten. Na tien minuten werd de Koninklijke dreigend over de flank.

Niet de geblesseerde linksback Vincent Volkert, maar zijn vervanger Desevio Payne kwam door maar was niet in staat de trekker over te halen. Het betekende de start van een Haarlemse storm die heel wat steviger was dan de paar zuchten die IJsselmeervogels produceerde.

Kruisingen

HFC viel aan; de slordig spelende Spakenburgers hielden tegen. Gerry Vlak en Sietse Brandsma waren dicht bij de 0-1. Dat IJsselmeervogels zonder schade de rust haalde was een regelrecht wonder. Zeker toen op slag van rust Danny Hols tot zijn verbijstering zag hoe de bal na een hard schot via de binnenkant van beide kruisingen terug het veld in stuiterde. Flik het in een circus en de wereld ligt aan je voeten.

Na zeven minuten in de tweede helft bleek maar weer eens hoe bizar een voetbalwedstrijd kan verlopen. Na een grote gemiste kans door Brandsma probeerde aanvaller Jerrel Hak van IJsselmeervogels het maar eens van grote afstand. De spits leverde een povere poging af maar zag hoe de bal via het been van verdediger Wessel Boer langs de op slag kansloos geworden doelman Michaelis rolde: 1-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net als voor de rust viel Koninklijke HFC aan en hield IJsselmeervogels tegen. Helaas voor de mannen van Tamerus deden de Spakenburgers dat vanaf de 51ste minuut met een zeer fortuinlijke 1-0 voorsprong op zak. Halverwege de tweede helft maakte Roy Castien plaats voor Mehmet Yüksel die ruim twintig minuten de tijd kreeg om zich terug in de schijnwerpers te knokken.

Een goal scoren zou de invaller onsterfelijk maken. Maar ook Yüksel lukte het niet. Hij was dinsdagavond zeker niet de enige HFC-er. Zelfs doelman Michaelis was dicht bij een treffer toen hij in de laatste minuut van de extra tijd bij een hoekschop mee naar voren stoomde. Zijn kopbal ging een fractie naast.

Ongeloof

Tamerus was ziek van de nederlaag. Niet van het getoonde spel. ,,Zo goed gevoetbald. Heer en meester uit tegen IJsselmeervogels. Vooral in de eerste helft. Zo veel kansen gecreëerd. En dan verliezen door een kansloze bal die er via het been van een verdediger inrolt. Samenvatten in één woord? Ongeloof.’’

Doordat Katwijk in eigen huis tegen Spakenburg niet verder kwam dan 2-2 blijft HFC in het spoor van de koploper. Al is het verschil nu wel vijf punten.

IJsselmeervogels-Kon.HFC 1-0

52. Hak 1-0.

Koninklijke HFC: Michaelis; Morgan, Hols, Boer, Hulleman, Desevio Payne (70. Déron Payne); Vlak, Tros (80. Wilffert), Hilterman; Castien (70. Yuksel), Brandsma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen