A9 ter hoogte van knooppunt Raasdorp urenlang afgesloten door ongeluk. Twee personen gewond, traumaheli landt op snelweg [update]

© Foto’s: Michel van Bergen

1 / 6
Internetredactie
Lijnden

De A9 in de richting van Amstelveen was zondagmiddag uren afgesloten door een ongeluk bij knooppunt Raasdorp ter hoogte van Lijnden. Twee mensen raakten gewond, waarvan één ernstig.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 12.45 uur. Vermoedelijk betrof het een eenzijdig ongeval. De politie, brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De bestuurder van een auto zou door nog onbekende oorzaak de vangrail aan de linkerkant van de weg hebben geraakt, waarna het voertuig over meerdere rijbanen naar de andere vangrail schoof. Daar kwam het voertuig tot stilstand.

Twee van de drie inzittenden raakten gewond. Eén van de slachtoffers is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een trauma-arts is met de ambulance mee naar het ziekenhuis gereden.

© Foto: Michel van Bergen

De auto raakte zwaar beschadigd en is total loss. De vangrail in de middenberm en buitenberm moesten gerepareerd worden.

© Foto: Michel van Bergen

De politie deed tot 15.30 uur onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk. De weg was tot circa 18.00 uur helemaal afgesloten bij knp. Raasdorp in verband met de herstelwerkzaamheden.

© Foto: Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.