Mandjes, speeltjes en veel voer van Dierenopvang Haarlemmermeer voor Oekraïense huisdieren in hotel in de buurt

Spullen voor de harige hotelgasten uit Oekraïne.

Spullen voor de harige hotelgasten uit Oekraïne.© Eigen Foto

Wessel Mekking
Hoofddorp

Soms aten ze de afgelopen dagen noodgedwongen mee met hun uit Oekraïne gevluchte baasjes, maar de honden en katten in het Ibis Hotel in Badhoevedorp hebben sinds vrijdagmiddag hun eigen voer.

Dierenambulance Noord-Holland Zuid bracht een pallet met kleedjes, manden, speeltjes en heel veel honden- en kattenvoer langs. Het hotel had om bijstand gevraagd bij een speciaal meldpunt dat is ingesteld voor hulp aan dieren van Oekraïense vluchtelingen. Die vraag kwam terecht bij Dierenopvang Haarlemmermeer.

Over donaties had locatiebeheerder Rick Braam van de Hoofddorpse opvang sowieso al nooit te klagen. Superlief noemt hij de gulle gevers. ,,Ik ben zelf ook positief verrast door de massale vrijgevigheid.’’ Hij vertelt over iemand die voor dertig euro spullen bij de lokale dierenwinkel had gekocht en dat langs kwam brengen bij het asiel. ,,Heel bijzonder.’’ Ook tuincentra zijn soms vrijgevig, heeft Braam gemerkt.

De Hoofddorpse dierenopvang heeft zo veel spullen dat daar best wel wat vanaf kon voor de in Nederland gestrande Oekraïense huisdieren. In het hotel zouden een kleine vijftien dieren verblijven, merendeels honden. ,,We geven ze van alles wat.’’ Ook hondenmanden. Want zo’n viervoeter hoort natuurlijk lekker in z’n eigen mandje in plaats van op een hotelbed, weet ook Braam.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.