VSV moet tegen Alliance ritme hervinden na twee weken rust

Simon Luybé
Velserbroek

Na twee weken rust kan VSV weer jacht maken op de titel in de derde klasse. Zondagmiddag wacht het moeilijke thuisduel tegen Alliance’22.

,,We zaten in een goed ritme. Hebben alles gewonnen en dan wil je door. Nu hadden we twee weken rust. Eerst waren we vrij en vervolgens heeft Nieuw West United de corona kaart getrokken. Dat duel moeten we nu aanstaande donderdagavond inhalen. Dat betekent extra belasting waar we rekening mee moeten houden”, vertelt VSV-trainer David Zonneveld.

De ploeg uit de Velserbroek bezet de derde plaats met zes punten achterstand op koploper ZSGOWMS. VSV heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Ook Alliance’22, zevende op de ranglijst, boekt de laatste tijd goede resultaten. ,,We behaalden zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Dat hadden er negen kunnen zijn maar het is een mooie reeks die we willen voortzetten. VSV is wel favoriet en strijdt om de bovenste vier plaatsen. Maar ons 100-jarig bestaan en de laatste resultaten geeft toch kracht”, weet Alliance-coach Willem de Vreeze.

De Haarlemmers hebben een kleine selectie maar verschijnen dit weekend in de sterkste opstelling. Doelman Hugo Klerkx keert terug van een schorsing, opgelopen tegen hekkensluiter FC Aalsmeer (1-1). Er was geen vervanger en speler Bram Bijl nam zijn honneurs waar. ,,We hebben genoeg doelmannen, daar zal het nu niet aan liggen. Ik verwacht een mooie pot waarin VSV het moet doen. Dat maakt het voor ons makkelijker want tegen mindere tegenstanders moesten wij het laten zien.”

Bij VSV ontbreekt Denzel Meijer nadat hij een blessure tijdens de training opliep. ,,Met onze selectie kan dat worden opgevangen. Historisch gezien hebben we het tegen Alliance wel heel moeilijk. Meestal wordt het gelijk of winnen we met een doelpunt verschil. Ze geven nooit op maar ik verheug me erop. Iedereen heeft zin in deze wedstrijd.

Het duel in Velserbroek begint om 14 uur en rapporteur Otto Berendregt is aanwezig om een speler van de week te kiezen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen