Politiehond Ben vindt kleding van overvaller Haarlems tankstation, meerdere tips na uitzending Opsporing Verzocht

Surveillancehond Ben.© Foto Politie Noord-Holland

Wessel Mekking
Haarlem

Bij de politie zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag meerdere tips binnengekomen over de gewapende overval op een tankstation aan de Amsterdamsevaart (A200).

Een nog onbekende man ging op donderdag 3 februari om 15.40 uur de shop van de TotalEnergies-pomp De Liede binnen. Hij sprong de balie over en bedreigde de twee aanwezige medewerkers door stekende bewegingen met een mes te maken. Daarna griste hij wat briefgeld uit de geopende kassalade en sloeg hij op de vlucht.

Bevuilde broek

De twee personeelsleden hadden zich inmiddels verschanst in het magazijn. De dader sloeg lopend op de vlucht. Uit de beelden lijkt opgemaakt te kunnen worden dat hij zijn broek had bevuild.

(Tekst gaat door onder de foto)

De overvaller grist, met een mes in z’n hand, wat bankbiljetten uit de kassa.© Still Opsporing Verzocht

Geurspoor

Dankzij surveillancehond Ben werd in bosjes in de buurt al snel een deel van de kleding van de overvaller gevonden. Een geurspoor leidde naar deze achtergelaten kleren. Het onderzoek naar het DNA op die kleding loopt nog, het heeft nog niet naar de dader geleid. De overvaller vluchtte vermoedelijk over de Robert Nurksweg, parallel aan de Amsterdamsevaart, richting Haarlem.

De overvaller liep al een uur voor de overval rond bij de benzinepomp, zo bleek uit camerabeelden. De politie denkt dat hij heeft gewacht tot in de winkel van het tankstation geen klanten aanwezig waren. De man ging daarbij zelfs op de vangrails pal naast de benzinepomp zitten, zo is te zien.

’Tactische overwegingen’

Een politiewoordvoerster wil niet zeggen hoeveel tipgevers zich precies hebben gemeld na de uitzending van Opsporing Verzocht. ’Uit tactische overwegingen’ doet de politie daar geen uitlatingen over.

Wel meldt de zegsvrouw dat tips nog steeds welkom zijn. Wie meer weet over de dader, hem bijvoorbeeld vóór de overval heeft gezien of dashcambeelden van hem heeft, wordt gevraagd zich te melden.

De overvaller is ongeveer 1,80 meter lang, droeg een donkere jas, een grijze joggingbroek en blauwe sneakers met oranje of rode veters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.