Keukenhof opent deuren zonder restricties na twee coronajaren

ANP Producties | Bron: ANP
Lisse

Bloemenpark de Keukenhof opent donderdag na twee coronajaren de deuren zonder restricties voor publiek. Bezoekers kunnen een tijdslot boeken om binnen te komen en dan zo lang als ze willen rondlopen tussen de bloembollen. "Er staat al veel in kleur, dus er is veel moois te zien", aldus een woordvoerster.

De buitenattractie moest bijna twee jaar lang de deuren gesloten houden in verband met de pandemie. Alleen tijdens twee weekenden afgelopen april konden een beperkt aantal bezoekers de bloembollen bekijken, terwijl er ook andere coronarestricties golden zoals testen voor toegang. Het kiezen van een aankomsttijd blijft nu gelden "zodat niet iedereen tegelijk om tien uur 's ochtends na het ontbijt en de koffie binnenkomt".

Het park verwacht weer mensen van verder weg, zoals uit Duitsland - "altijd een belangrijk deel van onze bezoekers, vooral tijdens Pasen en in het voorjaar" - en Frankrijk. Van verder, zoals uit Amerika en Azië, zullen mensen nog niet komen, "dat zal nog wat lastiger worden". De Keukenhof rekent van 24 maart tot en met 15 mei op 50 tot 70 procent van het bezoekersaantal uit 2019. "Dat komt neer op zo'n 700.000 tot een miljoen mensen dit jaar."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.