Duizenden bezoekers op eerste dag Keukenhof zonder restricties

ANP Producties | Bron: ANP
Lisse

Duizenden bezoekers hebben donderdag een bezoek gebracht aan bloemenpark Keukenhof, dat voor het eerst in twee jaar tijd zonder coronarestricties openging. "Met het zonnige lenteweer was het een hele mooie eerste dag", laat een woordvoerster van het bloemenpark weten. Onder de bezoekers waren onder anderen gezinnen met kinderen, maar ook de eerste bussen Duitsers arriveerden bij de bollenvelden.

De Keukenhof bleef bijna twee jaar gesloten vanwege de coronamaatregelen. De medewerkers van het bloemenpark stonden in de startblokken om weer bezoekers te ontvangen. "Elk prulletje werd direct opgepakt en weggegooid, we waren er allemaal mee bezig om het park zo mooi mogelijk te laten zijn. Het ging gewoon op automatische piloot", aldus de woordvoerster.

Alleen tijdens twee weekenden afgelopen april kon een beperkt aantal bezoekers de bloembollen bekijken, terwijl er ook andere coronarestricties golden zoals testen voor toegang. De komende weken moeten bezoekers alleen een tijdslot boeken om binnen te komen, waarna ze zo lang als ze willen kunnen rondlopen tussen de bloembollen.

De Keukenhof is open tot en met zondag 15 mei, elke dag tussen 08.00 uur en 19.30 uur.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.