Russische ambassadeur: Poetin is van plan G20-top bij te wonen

ANP Producties | Bron: ANP
Jakarta

De Russische president Vladimir Poetin is van plan later dit jaar een G20-top bij te wonen die door Indonesië wordt georganiseerd. Dat zei de Russische ambassadeur in Jakarta woensdag. Ze vertelde dat Rusland al is uitgenodigd.

Daarmee reageerde ambassadeur Ljoedmila Vorobjova op oproepen van enkele G20-leden, waaronder de Verenigde Staten, om Rusland te weren uit de groep van 's werelds belangrijkste economieën. "Niet alleen de G20, veel organisaties proberen Rusland uit te sluiten", zei ze. "De reactie van het Westen (op de Russische invasie van Oekraïne) is absoluut disproportioneel."

Indonesië heeft beklemtoond dat de G20 een economisch forum is dat economische problemen bespreekt en politieke conflicten bij de Verenigde Naties moeten worden besproken. China heeft laten weten dat het de deelname van Poetin aan de top steunt.

De G20 bestaat sinds 1999 en is een internationaal forum gericht op economische samenwerking en stabiliteit. Er zijn negentien landen en de Europese Unie lid van. De landen die waarschijnlijk ook geen voorstander zijn van een boycot van Poetin zijn India, Saudi-Arabië, Turkije en de drie Latijns-Amerikaanse leden van de G20 (Argentinië, Brazilië, Mexico).

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.