Softbalhoofdklasser Onze Gezellen versterkt selectie met een Amerikaanse en een Australische pitcher

Theo Plasschaert
Haarlem

Softbalhoofdklasser Onze Gezellen heeft de selectie voor aankomend seizoen versterkt met een Amerikaanse en een Australische pitcher.

De Amerikaanse Maranda Jiminez (23) is aangebracht door Kate Gentile die vele jaren als catcher in de Nederlandse competitie speelde en nu coach is. Jiminez komt uit San Diego en speelt nu bij de University van Albany als pitcher en is ook inzetbaar als infielder.

De Amerikaanse mag volgens de geldende wetgeving van eind mei tot eind augustus drie maanden spelen en trainen in Nederland. Uit Australië zal de 19-jarige Zali Summer zich vanaf eind april melden bij de groep. Zij is getipt door Karen Marr, voormalig pitcherscoach van het Nederlands team. Summer speelt in Queensland bij de Brisbane Panthers en in de nationale onder 21 jaar ploeg van Australië. Zij kan ook in het buitenveld spelen.

Ondersteuning

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de omnivereniging dat voor softbal een beroep gedaan wordt op buitenlandse speelsters zegt TC lid Rob Walgien. ,,We hebben een vrij jonge groep pitchers die een vorm van extra ondersteuning en training nodig heeft om soepel mee te kunnen blijven draaien in de hoofdklasse. Ook al is er dit jaar geen potentiële dreiging van degradatie. Wij verwachten dat onze huidige groep en ook de jonge talenten zich aan hun op zullen trekken, ook al zijn ze zelf nog relatief jong. Dit is een overgangsjaar waar Onze Gezellen ook op de middellange termijn voordeel van zal hebben.”

Bijzonder is dat de komst en het verblijf van de buitenlandse speelsters niet te laste gaat van de totale begroting van de club maar apart gefinancierd wordt door sponsoren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen