Kagia neemt met nipte zege afstand van onderste regionen

Rinus van der Lugt
Lisserbroek

Na de misstap van dinsdag tegen Te Werve heeft Kagia zich in de wedstrijd tegen het op de voorlaatste plaats staande Soccer Boys hersteld. De formatie van trainer Hein Leliveld won met 0-1.

,,Een compliment voor de spelers. Drie duels binnen acht dagen is toch wel moeilijk. Des te knapper dat je dan toch nog de volle winst weet te pakken”, blikte de trainer terug.

Hoogstaand was het niet wat beide ploegen voorschotelde. ,,Dat was ook bijna niet mogelijk op dit slechte veld. Dus was het zaak dat er strijd werd geleverd en dat hebben wij de hele wedstrijd gedaan.”

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar heel weinig toe. Daar waar mogelijk werd de aanval gezocht, maar omdat de verdedigers de zaken goed onder controle hadden waren er weinig uitgespeelde kansen te aanschouwen. Vlak na de wissel kwamen de bezoekers op voorsprong. Net buiten het strafschopgebied kreeg Kagia een vrije trap te nemen. Rens Lamboo was het goudhaantje want zijn schot verdween in de touwen: 0-1.

,,Als wij vlak na deze treffer de kansen op 0-2 benutten, dan is het duel gelopen”, aldus Leliveld. ,,Maar omdat deze werden gemist, bleef het uitkijken.” Kagia had de organisatie echter goed op orde, want geen moment had Leliveld het gevoel dat de zege zou ontglippen.

Overige uitslagen: EDO-DVVA 2-4. Doelpunten EDO: Peer Noordermeer, Bob Kemper.

HVC’10-Van Nispen 6-1. Doelpunt Van Nispen: Ivo van der Vlugt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen