Triple Threat mist ontzettend veel lay-ups: ’Hoe kan dit vraag je je dan af’

Joris Zandbergen
Haarlem

Ook tegen Sparks is het Triple Threat niet gelukt de tweede zege van het seizoen binnen te slepen.

Lang was het jonge Haarlemse team wel gelijkwaardig aan Martini Sparks uit de Groningse plaats Haren. Na drie kwarten gaf het scorebord nog 41-46 aan.

De thuisclub stond na tien minuten zelfs een puntje voor, toen Quinta en Anique van Schijndel allebei waren doorgekomen met een driepunter. Ook aan het einde van het tweede kwart had Triple Threat het laatste woord.

,,Van afstand schoten we wel oké en verdedigend was het in orde bij ons’’, zei coach Dominique Schemmekes. ,,We misten alleen ontzettend veel lay-ups. Normaal gesproken het makkelijkste. We hebben zestien open lay-ups gemist. Hoe kan dit, vraag je je dan af.’’

Het noordelijke team profiteerde in het slotkwart van de Haarlemse onmacht onder de basket. Sparks plaatste meteen een 14-0 run aan het begin van de laatste periode, waarna Triple Threat het hoofd enigszins liet hangen. ,,Jammer, want we zagen dat we kansen hadden’’, zei Schemmekes. ,,Sparks was heel blij dat ze uiteindelijk wonnen.’’

Nog twee wedstrijden in de Elite B heeft Triple Threat nu om een overwinning aan zijn totaal toe te voegen. De Haarlemse club speelt nog tegen Cangeroes uit Utrecht, waartegen de enige seizoenszege werd geboekt, en weer Sparks. ,,De wedstrijd tegen Utrecht wordt allesbepalend’’, aldus Schemmekes. ,,Want als zij die winnen, gaan ze ons voorbij op onderling resultaat, ’’ De inzet is niet alleen van de laatste plaats af te komen, maar ook plaatsing voor de play-offs.

Eerst echter gaat de aandacht naar de bekerfinale U20. Omdat Triple Threat niet aan de U20-eredivisie mocht deelnemen, en noodgedwongen toen maar in de vrouweneredivisie is gaan spelen met een jeugdteam, is de club extra gebrand de jeugdbeker te pakken.

basketbal WBL

Triple ThreatSparks56-74

(17-16, 11-14, 13-16, 15-28)

Scores Triple Threat: Vennema 14, Q. van Schijndel 13, Warmenhoven 8, Stotijn 7, Bastiaansen 5 (11 rebounds), A. van Schijndel 5, F. Kleyhorst 4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen