Hockeyers HBS spelen ’pijnlijk’ tweede kwart tegen Laren met liefst vier goals om de oren

James Drummond slaat met zijn backhand.© Foto Rob van Wieringen

Tom Mentink
Bloemendaal

In één kwart van de wedstrijd vier goals om de oren krijgen. Het overkwam de hockeyers van HBS zondag op eigen veld tegen Laren. De Bloemendalers verloren uiteindelijk met 2-6.

,,Het rendement van Laren lag veel hoger en wij waren een beetje aan het slapen’’, concludeerde coach Laurence Docherty na afloop. ,,Het was een pijnlijk kwart.’’ Zijn ploeg deed in het eerste kwart nog heel aardig mee en scoorde via Sam Martens, daarna HBS zakte volledig weg.

James Drummond deed aan het begin van de tweede helft wel iets terug: 2-5. ,,Vanaf dat moment konden we nog prima terugkomen, in mannenhockey kan in korte tijd veel worden gescoord’’, hield Docherty nog hoop op een goed resultaat. ,,We herstelden onszelf. We kregen behoorlijk wat strafcorners, maar konden niet meer de aansluiting vinden.’’ Laren liep vervolgens nog uit naar 2-6.

Docherty is sinds oktober vorig jaar hoofdtrainer van HBS, als opvolger van de vertrokken Jamie Kroukamp, en heeft het ontzettend naar zijn zin in Bloemendaal. ,,We hebben een goede mix van jong en oud. Een paar spelers kende ik al van naam en gezicht uit het jeugd van hockeyclub Bloemendaal, waar ik zelf heb gespeeld. Daardoor voelt het toch een beetje vertrouwd. We proberen iedere week beter te worden.’’

Overige uitslagen

Overgangsklasse B: Reigers-Push 2-4. Doelpunten Reigers: Van den Bergh, De Vetten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal