Gezocht: freelance journalist onlineredactie bij regionale dagbladen Mediahuis

© Archieffoto ANP

Internetredactie

Vanwege een zwangerschapsvervanging zijn wij op zoek naar een journalist bij de online redactie, vanaf begin of half april voor minimaal vier en mogelijk zeven maanden. Een prachtige plek om werkervaring op te doen.

De regionale dagbladen van Mediahuis zijn een nauwe samenwerking tussen vijf regionale titels: Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant. Gezamenlijk zijn zij goed voor 173.000 abonnees. Dat aantal groeit. Met vijf websites en nieuwsapps worden wekelijks een miljoen nieuwsconsumenten bereikt. Dat doen we vanuit negen kantoren in Noord- en Zuid-Holland en met 180 journalisten, honderden freelancers en straks wellicht met jou.

Wat ga je doen?

Als journalist bij de onlineredactie heb je een afwisselende baan in een leuk en dynamisch team. Je volgt het nieuws op het moment dat het gebeurt en vertaalt het naar de behoeften van regionale websites. Je zet producties van de honderden collega’s goed neer op de websites, apps, sociale media, nieuwsbrieven, pushberichten en in podcast.

De onlineredactie helpt daarnaast verslaggevers met het mooi presenteren van artikelen. Je houdt je ook bezig met nieuwe ontwikkelingen voor sites en apps. Je hebt een grote mate van vrijheid waar je werkt: afwisselend thuis, op de centrale redactie in Amsterdam of op een van de regioredacties, en je bent bereid om geregeld avonddiensten en weekenddiensten te draaien.

Wie ben jij?

· Jij bent een gedreven, nieuwsgierige journalist met een uitstekende neus voor nieuws

· Je hebt bij voorkeur enige ervaring bij een onlineredactie of nieuwswebsite

· Je bent creatief en kunt tijdens een werkdag snel schakelen

· Je bezit een flexibele geest, durft beslissingen te nemen en werkt graag in een team

· Je bent goed thuis in de digitale wereld en bent vaardig met sociale media

· Je hebt minimaal een opleiding op hbo-niveau

Heb je belangstelling?

Stuur dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 27 maart een mail met motivatie en CV naar c.de.vries@mediahuis.nl. Voor vragen kun je terecht bij a.karman@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.