Winnend DSS bestaat uit lieve jongens maar missen gif om echt mee te doen in vierde klasse

Wesley Tan (rechts) is net eerder bij de bal dan Emre Ozbas.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Bart Slegers
Haarlem

In de kelder van de vierde klasse gebeurde genoeg. DSS boekte zondag 6 maart 2022 tegen HYS pas de eerste thuiszege van het seizoen en dat is meteen zeer veelzeggend voor de Haarlemmers.

DSS-trainer Simon Evers zag genoeg oude bekenden lopen zondagmiddag. Anderhalf jaar lang was hij oefenmeester bij HYS zaterdag, maar dat elftal werd onlangs door de club uit de competitie genomen. Nu zijn er een aantal spelers overgestapt naar de zondagtak en daar werd na de winterstop ook een andere trainer aangesteld. Adnan Bay moet ervoor zorgen dat HYS niet kansloos als laatste gaat eindigen.

Bij DSS is er ook meer dan genoeg te vertellen over het komen en gaan van trainers. DSS wilde niet verder met Evers en dus draaide de carrousel op volle toeren. Tim Joon leek de nieuwe trainer te worden maar die tekende bij VSV. Dus moest het bestuur weer aan de bak. Officieel is het nog niet, maar Tom Jacob lijkt volgend jaar aan het roer te staan. Het contract is alleen nog niet ondertekend.

Assistent

Evers gaat zelf weer als assistent werken onder Jasper Ketting bij HBC. ,,Ik word ook al een jaartje ouder en het assisteren ligt me inmiddels wel”, glimlachte Evers, die bij DSS maar niet de juiste snaar weet te raken. Punten ontbreken en dat is pijnlijk voor een club met de omvang van DSS.

Het ontbreekt in de selectie aan echte winnaars, die ook wel eens een kaart pakken als de wedstrijd daarom vraagt. ,,We zijn te lief. Het hoeft en kan niet altijd mooi en verzorgd zijn”, verduidelijkte Evers. DSS pakte dit seizoen ook maar vier gele kaarten. ,,Daarnaast is het ook zo dat we in mindere fasen van een wedstrijd ook meteen meerdere goals tegenkrijgen.”

Daarom heeft Evers de trainingsmethode veranderd. ,,We trainen harder en fysieker. Dat is belangrijk om in sommige wedstrijden aan het langste eind te trekken.”

Voor beide ploegen waren de punten essentieel als ze nog iets wilden maken van het seizoen. Het was in de eerste helft de tandem Sam van Vliet en Job van de Dries die op volle toeren draaide. Twee identieke situaties leverden twee treffers op. Voorzet vanaf rechts van Van Vliet en Van de Dries tikte in.

Tussendoor rondde Jawad Darkaoui voor HYS af nadat de bal terugkwam van de lat. Even daarvoor was DSS al gewaarschuwd nadat Lorenzo Dingerdis ook de lat raakte. Achterin was het bij beide ploegen erg broos.

Na de rust kwam HYS meteen weer langszij via invaller Emre Ozbas die zijn vrije trap van richting zag veranderen. Nadat Van de Dries via een kopbal zijn productie nog maar eens opvoerde, beging Wesley Tan een domme overtreding waar de matig leidende arbiter resoluut voor naar de stip wees. Dingerdis faalde hopeloos en schoot de buitenkans op de 3-3 naast. Van Vliet bekroonde zijn sterke optreden met een fraai lobje. Daarmee was het verzet van HYS wel gebroken.

Emoties

Helaas ontspoorde het duel in de slotfase met als aanstichter HYS-trainer Adnan Bay, die zijn emoties niet meer onder controle had. De aanleiding was het vermeende doorlopen van Jasper Besjes op doelman Berkem Cirakci. Omdat de coach het veld instapte, werd hij met rood verbannen naar achter de hekken. Ook daarna was zijn tirade nog niet klaar. Het zorgde voor een rommelig einde, maar met een voor DSS prettige afloop.

DSS-HYS 4-2

12. Van de Dries 1-0, 24. Darkaoui 1-1, 39. Van de Dries 2-1, 48. Ozbas 2-2, 56. Van de Dries 3-2, 74. Van Vliet 4-2.

DSS: Kapitein; Jansen (26. Van Dijk), Van den Oetelaar, Tan, Groen; Rienstra, Pieters (61. W. Groen), Pel, Van der Vuurst; Van Vliet, Van de Dries (80. Besjes).

HYS: Cirakci; Yilmaz, Bakker (60. Samat), F. Goksen, Darkaoui; U. Goksen, L’Ghdas, Cayir, (46. Ozbas), Vurgun ; Shokry, Dingerdis (60. El Youssoufi),

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen