Bloemendaal wacht op ISR inzake onderzoek naar slotfase zaalcompetitie

Elke Boers probeert langs een Amsterdamse tegenstandster te komen.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jan Warmerdam
Bloemendaal

De vrouwen van Bloemendaal hebben bij de hervatting van de veldcompetitie niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op ’t Kopje was Amsterdam met 0-3 te sterk voor de ploeg van Dave Smolenaars.

Begin februari haalde het zaalhockeyteam van Bloemendaal, gecoacht door Smolenaars en gevormd door speelsters die ook op het veld in de Bloemendaalse hoofdmacht actief zijn, de voorpagina’s. Het play-outs duel tegen Laren werd gewonnen. Opmerkelijk: in de slotfase lag de bal enkele minuten stil en niemand maakte aanstalten daarin verandering aan te brengen. De 4-3 eindstand in het voordeel van Bloemendaal betekende, dat ’Damus’ en Laren zich handhaafden en Ring Pass degradeerde.

De club uit Delft liet het er niet bij zitten en vroeg de KNHB een onderzoek te starten, waarin de monsterzege (9-1) in de competitie van Bloemendaal op Laren, waardoor Almere rechtstreeks degradeerde, ook moest worden meegenomen. De bond adviseerde Ring Pass de zaak aan te kaarten bij het Instituut voor Rechtspraak (ISR). „Ons is gevraagd mee te werken aan een onderzoek voorafgaand aan een mogelijk vooronderzoek”, aldus Bloemendaal-preses Els van Mierlo voorafgaand aan het duel tegen Amsterdam. „Uiteraard hebben wij medewerking toegezegd, wij hebben niets te verbergen. Het wachten is op de volgende stap van ISR.”

De ’incidenten’ in de zaal leken de vrouwen tegen Amsterdam geen parten te spelen. Hoewel, Bloemendaal speelde een matige wedstrijd tegen de gasten, die door een uitpuilende ziekenboeg aantraden met een veredeld jeugdteam. „We hoopten vooraf daar meer uit te kunnen halen”, erkende Smolenaars. Maar zijn ploeg kon geen vuist maken. Amsterdam speelde ook beroerd, waarmee de confrontatie er één werd om snel te vergeten.

Het worden trouwens boeiende weken voor Smolenaars. Hij is namelijk plaatsvervangend coach bij de vrouwen van Jong Oranje tijdens de WK U21, die van 1 tot 13 april worden gehouden in Zuid-Afrika. „Na de competitiewedstrijd 27 maart tegen HGC ga ik daar inderdaad naartoe.”

hockey hoofdklasse vrouwen

BloemendaalAmsterdam 0-3

33. Groen 0-1, 68. Moes 0-2, 69. Van der Elst 0-3

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen