VSV kent goede generale voor kraker tegen Sporting Martinus

Simon Luybé
Velserbroek

Het was bijna drie maanden geleden maar VSV heeft de draad weer opgepakt in de derde klasse. Ilpendam werd thuis met 3-1 verslagen.

„Ze staan laag op de ranglijst maar onder deze omstandigheden weet je het nooit. De wind stond dwars over het veld en eigenlijk werd er maar aan een kant gespeeld. Dat was niet in ons voordeel”, aldus trainer David Zonneveld.

Bij rust stond het nog 0-0. Op aangeven van de assistent werden twee treffers van VSV afgekeurd. Moreno Blom zou hands hebben gemaakt en Malcolm Meijer stond buitenspel. Ook redde de keeper van Ilpendam twee keer fraai waardoor VSV in de tweede helft niet kon achteroverleunen.

Aanvaller Malcolm Meijer opende de score maar Ilpendam kwam op gelijke hoogte. „Die jongen nam de bal met de hand mee maar de scheidsrechter stond er recht achter en had het niet waargenomen. Naar onze assistent werd niet geluisterd. Nu moesten we opnieuw beginnen.”

Het kwam toch goed. Meijer werd in het strafschopgebied neergehaald en VSV kreeg een penalty. Meijer zelf verzilverde dit buitenkansje. Bart Veldhuis bepaalde de 3-1 eindstand. „Op naar volgende week tegen koploper Sporting Martinus. De allerbeste ploeg en we mogen geen foutje maken achterin tegen drie goede spitsen. Het zal om details gaan.”

Overige uitslagen:

Alliance’22 – ZSGOWMS 1-2.

Aalsmeer – RCH afgelast.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen