Lijstaanvoerder Den Helder is ruim te sterk voor het jonge Triple Threat maar Floor Kleyhorst maakt indruk: ’Ze zet zich op de kaart’

Floor Kleyhorst zet zich steeds meer op de kaart.© Archieffoto

Den Helder

Het was geen verrassing dat lijstaanvoerder Den Helder te sterk was voor Triple Threat.

De jonge Haarlemse basketbalsters, de nummer laatst in de eredivisie, verloren in de kop van Noord-Holland met 105-50. Triple Threat is inmiddels veroordeeld tot het spelen in de Elite B, met de onderste vier clubs uit de eredivisie, maar moest in Den Helder nog een duel inhalen uit het eerste gedeelte van de competitie.

De Helderse ploeg is dit seizoen nog steeds ongeslagen en lijkt grote kans te maken om de landstitel te prolongeren. Het team is zowel sterk op de perimeter, met bijvoorbeeld Kiki Fleuren die tegen Triple Threat zes driepunters maakte, als onder de borden met Kourtney Treffers (27 punten) en Janis Ndiba Boonstra.

Tegen die grote namen had Floor Kleyhorst een geweldige dag namens Triple Threat. De jonge center scoorde in de eerste helft zestien van haar negentien punten, en was er voor verantwoordelijk dat de Haarlemsen in het eerste stuk van de wedstrijd op voet van gelijkheid mee konden met de kampioen. ,,Het is het eerste echte seizoen van Floor op dit niveau en ze maakt stappen’’, zei coach Dominique Schemmekes. ,,Ze zet zich op de kaart.’’

Toen Triple Threat onder aanvoering van Kleyhorst veelvuldig de Helderse basket aanviel, had de thuisclub het nog best moeilijk. ,,We speelden fysiek en agressief’’, zei Schemmekes. ,,Alleen gingen we steeds meer van afstand schieten naarmate de wedstrijd vorderde. Zo kwamen we niet meer op de vrijeworplijn.’’ Met de schoten van verre had Triple Threat veel minder succes.

De Haarlemse club heeft nu nog drie wedstrijden om van de laatste plaats af te komen; twee keer tegen Sparks en een keer tegen Cangeroes.

Den Helder - Triple Threat 105-50

(29-18, 19-8, 24-12, 33-12)

Scores Triple Threat: F. Kleyhorst 19, Warmenhoven 12, Vennema 5, Van Schijndel 4, Hartman 3, Stotijn 3, Brudet 2, N. Kleyhorst 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen