Nieuwe trainer Lex van der Horst van DSOV was er niet gerust op maar ziet zijn ploeg winnen bij debuut

Simon Luybé
Vijfhuizen

Lex van der Horst is bij DSOV begonnen met een overwinning. Dankzij de 2-0 zege op ROAC is ook afstand gedaan van de laatste plaats.

„Hier hoop je op als trainer die tussentijds instapt”, zei Van der Horst, die sinds half januari aan deze klus is begonnen naast zijn trainerschap bij zaterdagclub DVVA.

Eerder nam DSOV al afscheid van Edward Metgod, die samenwerking bleek niet te werken. Eerder werden diens taken overgenomen door assistent Barry Kenselaar, die niet de juiste papieren heeft om het seizoen af te maken.

„Twee clubs trainen is druk maar toevallig kwam DSOV om de hoek kijken. En ik wilde ze wel uit de brand helpen.”

Van der Horst zag een elftal zonder vertrouwen. „De groep komt van ver en ik was er niet gerust op. Er stond echt druk op vandaag tegen ROAC, dat vorige week won van Hoofddorp, en weinig goals tegen krijgt. De winst is een breekpunt en goed voor het moraal.”

DSOV had het balbezit en ROAC speelde vanuit de omschakeling. Tot de rust bleef het 0-0. „Ik heb gezegd rustig te blijven en over de grond te spelen met onze technische spelers.”

Dat pakte goed uit. Via Hicham Lechkar, uit een vrije trap, werd het 1-0. Met de wind en gevaarlijke corners had het zomaar gelijk kunnen worden. Dat liep anders. Na de 2-0 van Vince de Kwant was het klaar.

„Het ging niet vanzelf maar de zege was dik verdiend”, aldus Van der Horst, die in Hicham Lechkar een uitblinker zag. Per toeval posteerde de trainer de middenvelder als linksback in een oefenwedstrijd tegen Sporting Martinus. Dat bleek een gouden greep.

„We staan nu twee punten boven Legmeervogels en ROAC, met een wedstrijd minder gespeeld”, vertelde Van der Horst. Zondag tegen Legmeervogels wordt weer een zes punten duel en de spelers hebben laten zien dat het kan.”

Overige uitslag:

Hillegom – Legmeervogels 2-1

Doelpunten Hillegom: Tom Tebbens en Jeroen Dedel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen