SCW tevreden met gelijkspel

Rinus van der Lugt
Rijsenhout

Terwijl de meeste verenigingen de afgelopen weken snel enige oefenwedstrijden hadden ingelast om zich weer voor te bereiden op het vervolg van de competitie, moest SCW-trainer Ardon de Waard lijdzaam toezien dat zijn ploeg door blessures en vakantieperikelen nog geen enkel duel had afgewerkt.

De voormalig speler van Telstar was dan ook niet ontevreden dat zijn ploeg een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen AH’78 uit het vuur wist te slepen.

„Ook vandaag hadden wij weer te maken met spelers die op vakantie waren”, aldus de trainer. „Het was dan ook logisch dat het weer erg onwennig was voor de spelers.”

Vooral in de eerste helft ontbrak het bij de ploeg uit Rijsenhout aan wedstrijdritme. „Dat kwam ook omdat AH’78 wind mee had en wij moeite hadden onder de druk vandaan te komen.” Het was dan ook niet echt verwonderlijk dat de thuisploeg de leiding wist te nemen. Na de rust waren de rollen omgedraaid. Nu was het SCW dat de lakens uitdeelde.

Via Patrick de Lange kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. „Vervolgens kregen wij nog enkele kansen de zege mee naar huis te nemen. Aan de andere kant mogen wij tevreden zijn met een punt omdat vlak voor tijd een treffer van AH werd afgekeurd. Het was wel leuk dat de 15-jarige Renzo Timmer zijn debuut maakte’ aldus De Waard.

Overige uitslagen:

United DAVO-ADO’20 2-2. Doelpunten United DAVO: Malloul en Amoako.

Roda’23-Pancratius 1-0,

VVC-Aarlanderveen 0-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen