Olympia Haarlem en Koninklijke HFC zijn beide ’te goed’ voor competitie

De sterkste ploegen uit de derde klasse staan zaterdag tegenover elkaar© Archieffoto

Milo Lambers
Haarlem

De derby tussen de zaterdagteams van Koninklijke HFC en Olympia Haarlem belooft een echte kraker te worden. Beide ploegen wonnen tot op heden al hun wedstrijden in de derde klasse.

Barry Tjeertes, trainer van Olympia Haarlem, windt er geen doekjes omheen: de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. ,,Zij zijn net als wij een ploeg die te sterk is voor deze competitie. Ze steken er bovenuit met hele jonge en ambitieuze jongens en zijn een team dat echt wil voetballen. Ik heb ze meerdere keren gezien en was onder de indruk.”

Het eerste zaterdagteam van Koninklijke HFC bestaat uit spelers onder de 21. Elke week worden de spelers van deze lichting verdeeld over het -21 team en het zaterdagteam. Tjeertes verwacht dat de Koninklijke zaterdag aantreedt in de sterkste samenstelling. ,,De onder 21 is immers vrij.”

Zowel Olympia Haarlem als Koninklijke HFC speelde acht wedstrijden tot nu toe en wist ze allemaal te winnen. Toch liep de ploeg uit Schalkwijk vorige week bijna tegen een onverwachte zeperd aan, op bezoek bij IJmuiden. De ploeg kwam 2-0 achter, tot de schrik van Tjeertes. ,,Ik moest de boel even op scherp zetten. Er werd toch te gemakkelijk over gedacht. Daarna hebben we orde op zaken gesteld en toch redelijk eenvoudig met 2-4 gewonnen.”

Waar Tjeertes hardop spreekt van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, probeert zijn collega Kelly Giessen van de tegenstander de wedstrijd niet te groot te maken. ,,Het is een wedstrijd als alle anderen. We kunnen niet hier kampioen worden, er moeten nog heel veel wedstrijden gespeeld worden hierna.”

Giessen zegt wel erg benieuwd te zijn hoe zijn pupillen zich staande houden tegen oudere spelers die vaak ervaring hebben op een veel hoger niveau. ,,Dit zijn de wedstrijden dat je kunt zien waar deze gasten echt staan. Van een derby is niet echt sprake, Olympia heeft veel spelers van buitenaf. De wedstrijd leeft wel bij de jongens omdat beide ploegen bovenaan staan.”

Rapporteur van de wedstrijd namens deze krant is Fred van der Veldt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen