Telstar neemt rechtsback Jay Kruiver over van FC Volendam

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar heeft zich op transferdeadlinedag verzekerd van de diensten van rechtsback Jay Kruiver. De Zaankanter komt over van FC Volendam.

De ploeg van trainer en technisch directeur Andries Jonker was op zoek naar een rechtsback vanwege de zware achillespeesblessure van Yaël Liesdek. Kruiver tekent voor de rest van het seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

,,Kruiver is een jonge speler van wie bekend is dat hij heel behoorlijk kan voetballen. Bij FC Volendam zat hij in een situatie waarin hij tussen Jong Volendam en het eerste zat. Het is te vergelijken met Jip Molenaar, die afgelopen zomer van Volendam naar ons overstapte. Ze hadden beiden één wedstrijd in het eerste gespeeld van Volendam.”

De verwachting is dat Kruiver dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen FC Breukelen zijn eerste minuten in het witte shirt kan maken, waarna hij vrijdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap speelgerechtigd is.

De twintigjarige voetballer begon bij Zaanlandia, waarna hij via Ajax bij FC Volendam terecht kwam. Jonker verwacht niet dat erbij Telstar nog meer gaat gebeuren qua transfers op de deadlinedag. ,,Al weet je het nooit in het voetbal.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen