Haarlemmer die Heemskerkse vrouw verwondde, blijft in voorarrest

De Haarlemmer verwondde op 9 november een vrouw uit Heemskerk. Een deel van de A. Hofmanweg in de Waarderpolder werd vanwege het incident afgezet.

De Haarlemmer verwondde op 9 november een vrouw uit Heemskerk. Een deel van de A. Hofmanweg in de Waarderpolder werd vanwege het incident afgezet.© Archieffoto Michel van Bergen

Wessel Mekking
Haarlem

De 36-jarige Haarlemmer die wordt verdacht van poging tot doodslag op een Heemskerkse vrouw, blijft voorlopig in voorarrest. Dat heeft de rechtbank besloten.

De advocaat van verdachte M. C. A. pleitte maandag voor schorsing van de voorlopige hechtenis van de man. De Haarlemmer, die geboren is in El Salvador, wil graag zijn kinderen weer zien. In het huis van bewaring kan hij hen niet ontmoeten, aldus raadsvrouw Ilse van der Meer. De rechtbank wees haar verzoek maandag af.

De verdachte heeft bekend dat hij op 9 november de destijds 26-jarige vrouw heeft verwond. Op welke wijze dat gebeurde, kon Van der Meer maandag na een pro-formazitting niet vertellen. C. A. wordt ervan verdacht de vrouw te hebben gestoken en haar keel te hebben dichtgedrukt. Ze belandde in het ziekenhuis. Op de A. Hofmanweg, in de Waarderpolder, werden bloedsporen aangetroffen.

Waarschijnlijk wordt de zaak op 14 maart inhoudelijk behandeld. Het einddossier is gereed. Een psycholoog moet nog wel met een rapport komen over de verdachte.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.