’Dit jaar renovatie hotel Marquette afronden’, Landgoed Marquette in Heemskerk uitgeroepen tot beste evenementenlocatie

Erik Kuiper-van den Berg voor chateau Marquette.

Erik Kuiper-van den Berg voor chateau Marquette.© Ramon Philippo

Van onze verslaggever
Heemskerk

Landgoed Marquette, bestaande uit Hotel & Chateau Marquette, is uitgeroepen tot beste evenementenlocatie van Nederland. „Een fantastische opsteker op de dag voordat wij onze deuren weer mogen openen”, zegt aldus Erik Kuiper-van den Berg, exploitant van het kasteel in Heemskerk.

De meeting awards zijn een initiatief van vakmagazine Meetings en worden sinds 2006 uitgereikt. Vorig jaar eindigde Marquette op de tweede plaats.

Landgoed Marquette bestaat uit het historische kasteel Marquette, hotel Marquette en Mr. T’s bistro bar. Het kasteel, met zijn grondvesten uit 1225, bestaat uit elf stijlkamers waar ruimte is voor trainingen, congressen, recepties, maar ook huwelijken, diners en uitvaarten. Het hotel op het landgoed telt 65 kamers.

(Tekst gaat door onder de foto)

Chateau Marquette met het trouwprieeltje op de plaats waar ooit het oorspronkelijke kasteel stond.

Chateau Marquette met het trouwprieeltje op de plaats waar ooit het oorspronkelijke kasteel stond.© foto Ramon Philippo

Erik Kuiper-van den Berg, sinds 2018 eigenaar van Hotel & Chateau Marquette, is trots op zijn team onder aanvoering van general manager Gijs Goijaerts. „De afgelopen jaren waren natuurlijk niet makkelijk en dan tot twee keer toe in de prijzen vallen is een compliment voor de inzet en veerkracht van iedereen.”

„Ondanks de turbulente jaren die achter ons liggen zijn we altijd naar voren blijven kijken. In de afgelopen twee jaar hebben we achttien hotelkamers gerenoveerd en nu zijn we in voorbereiding om de rest van het hotel te renoveren. Dit moet aan het einde van dit jaar afgerond zijn.’’

De ingang tot het kasteelterrein.

De ingang tot het kasteelterrein.© foto Ramon Philippo

Kuiper-van den Berg financierde in 2018 de overname van Landgoed Marquette via crowdfunding. Die financiering was in elf minuten volgeschreven. In 2020 gaf hij certificaten op aandelen uit om de renovatie van het hotel en kasteel te financieren.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.