Duinwijck speelt weer met veel invallers maar weet schade beperkt te houden tegen Velo

Monne Reitsma
Wateringen

De schade beperkt houden was de opdracht voor Duinwijck zaterdag in het duel tegen Velo. Dat lukte redelijk getuige de 5-3 nederlaag.

,,Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar ik ben met dit resultaat niet ontevreden”, zegt coach Jacco Arends. ,,We speelden weer met vier invallers en dat maakt het allemaal niet eenvoudiger. We spelen nu nog drie wedstrijden en in elke pot moeten we punten pakken om de halve finale te kunnen halen. De eerste plaats heb ik uit mijn hoofd gezet. We moeten nu tweede of derde worden.”

Na afgelopen weekeinde staat Duinwijck met 24 punten uit vijf partijen derde. Velo staat vierde met evenveel punten maar een wedstrijd meer gespeeld. DKC volgt op vijf punten en tegen die ploeg moet zaterdag in Haarlem het verschil worden gemaakt. Daarna volgen voor de Haarlemmers nog partijen tegen Drop Shot (tweede met 28 uit 6) en Almere (eerste met 32 uit 5). Dropshot komt zondag naar Haarlem. ,,Het zou leuk zijn als we aankomend weekeinde weer wedstrijden met publiek erbij zouden mogen spelen”, blikt Arends al vooruit.

De coach zal overigens ook in die duels weer flink moeten puzzelen met zijn opstelling, want van de lange lijst met geblesseerden is het zeer onzeker of iemand aankomend weekeinde wel inzetbaar is.

Tegen Velo waren er overtuigende zeges voor Debora Jille (15-21 en 16-21) en Jordy Hilbink (6-21 en 13-21) in het enkelspel. Jille, met aan haar zijde Corine Breukers, pakte ook duidelijk de damesdubbel met 7-21 en 14-21.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen