Vloet heeft mogelijk te veel gedronken in de nacht van dodelijk ongeval op A4; Heracles schorst voetballer per direct

ANP
HOOFDDORP

Heracles Almelo heeft Rai Vloet per direct geschorst, nadat de club uit de Eredivisie meer informatie kreeg over het dodelijke ongeval waarbij de voetballer vorig jaar betrokken was. Een kind van vier jaar verloor daarbij het leven. Bestuur en directie geven aan „diep geschokt” te zijn over nieuwe feiten.

„Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet de betreffende nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel”, aldus algemeen directeur Rob Toussaint vrijdagavond.

„In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen.”

Toussaint vervolgt: „Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan.”

Heracles besloot eerder deze maand om Vloet weer bij de selectie te halen. Hij maakte als invaller tegen NEC (0-0) zelfs zijn rentree. Een deel van de aanhang was het daar niet mee eens. Na alle commotie die vervolgens ontstond besloot de club daarna Vloet in elk geval geen wedstrijden meer te laten spelen. Trainen mocht toen nog wel.

Lees ook: Verkeersslachtoffers boos over terugkeer Vloet bij Heracles ondanks dodelijk ongeval op A4

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.