Ierland heft vrijwel alle coronamaatregelen op

ANP Producties | Bron: ANP
Dublin

De Ierse regering gaat bijna alle coronamaatregelen versoepelen vanaf zaterdag om 06.00 uur 's ochtends. De Ierse zender RTE meldt dat de horeca dan weer open mag zonder dat er om coronapassen gevraagd hoeft te worden of dat er afstand gehouden moet worden. De sluitingstijd was sinds eind vorig jaar 20.00 uur.

De mondkapjesplicht blijft nog wel staan. In het openbaar vervoer en in winkels moeten mensen in ieder geval nog tot eind februari mondkapjes dragen.

De enorme toename in het aantal besmettingen heeft niet geleid tot een aanzienlijk hogere bezetting van de intensivecareafdelingen, stelt de regering vast. De coronapas blijft alleen nog nodig als mensen internationaal reizen. Werken op kantoor wordt vanaf maandag geleidelijk hervat. Bezoekersaantallen voor evenementen binnen en buiten worden niet meer aan een maximum gebonden. Ook mogen mensen thuis zoveel gasten ontvangen als ze willen.

Het Ierse Nationale Volksgezondheidsnoodteam (NPHET) gaf donderdagavond al groen licht om de meeste maatregelen te beëindigen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.