Coaches diep geschokte door misstanden bij The Voice

Roel van Velzen: ,,Ik walg van de verhalen en ben bedroefd voor alle slachtoffers.’’© Archieffoto ANP

ANP
HILVERSUM

(Oud)coaches van The Voice of Holland hebben laten weten diep geschokt te zijn door de online-uitzending van BOOS, waarin meerdere oud-kandidates en medewerkers melding maken van seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom het RTL-programma. „Ik walg van de verhalen en ben bedroefd voor alle slachtoffers nu blijkt dat het daar voor velen geen veilige omgeving was”, schrijft Roel van Velzen, een van de eerste The Voice of Holland-coaches, op Instagram.

VanVelzen schrijft „diep respect” te hebben voor „de kracht en het lef” van de betrokkenen die met „deze verhalen naar voren komen.” „Een extreem trieste situatie waarvan ik hoop dat dit een beweging in gang zet. Niemand zou bang moeten zijn om zijn of haar stem te laten horen.”

Ilse DeLange, een andere oud-coach, laat weten „enorm geschrokken” en „diep geschokt” te zijn. „Ik vind het verschrikkelijk dat mensen die een muzikale droom wilden verwezenlijken in zo’n nachtmerrie terecht zijn gekomen”, vertelt De Lange op haar Instagram Stories. „Heel goed dat dit tot op de bodem onderzocht gaat worden. Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers die dit is overkomen. Ik wens hen heel veel sterkte.”

Ook Miss Montreal en Snelle, beiden coach in The Voice Kids, reageerden ontzet. „Net als jullie ben ik heel erg geschrokken van de heftige situaties bij The Voice of Holland die blootgelegd zijn in BOOS”, vertelt Sanne Hans (Miss Montreal) op Instagram. „Ik weet echt even niet zo goed wat ik erover moet zeggen... ben er stil van. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers.” De zangeres was drie seizoenen lang coach in The Voice.

Lees ook: BOOS trekt beerput rond The Voice volledig open. John de Mol: ’Ik ben in shock en in de war’

Snelle, die sinds twee seizoenen coach is bij The Voice Kids, laat weten dat het nieuws omtrent The Voice hem de laatste dagen enorm bezighoudt. „Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers.”

Zangeres Maan die in januari 2016 The Voice of Holland won en in het huidige seizoen samen met Typhoon actief was als coach van de comebackstage, stelt dat ze in haar jaren bij het programma nooit te maken heeft gehad met nare ervaringen. Op Instagram geeft ze aan „hier voor eens en altijd duidelijk” over te willen zijn. „Ik ben door niemand onheus bejegend en heb het altijd als een veilige en positieve plek ervaren, waar het ging om muziek”, schrijft Maan. Ze laat ook weten „enorm geschokt” te zijn door de misstanden die BOOS naar buiten heeft gebracht. „Ik wens iedereen die onrecht is aangedaan heel veel sterkte en hoop dat dit tot op de bodem wordt uitgezocht.”

’Om te kotsen’

Chantal Janzen heeft gereageerd op de aflevering van het onlineprogramma BOOS, waarin verscheidene oud-kandidates en medewerkers van The Voice of Holland vertellen over het seksueel grensoverschrijdend gedrag waar zij slachtoffer van zijn geworden. „Het is om te kotsen”, schrijft Chantal Janzen op Instagram.

„Zoveel respect voor alle slachtoffers. Alle sterkte toegewenst voor al deze vrouwen”, aldus Janzen. De presentatrice van The Voice benadrukt dat het „ontzettend moedig” is dat verscheidene vrouwen hun verhaal hebben gedaan in BOOS.

Medepresentator Martijn Krabbé meldde afgelopen zaterdag al dat hij „compleet overvallen en in shock” was door het nieuws over The Voice.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.