Oud-Eerste Kamerlid Dannij van der Sluijs is de nieuwe lijsttrekker van Uitgeest Lokaal

Dannij van der Sluijs, gedecoreerd en al.

Dannij van der Sluijs, gedecoreerd en al.© Archieffoto Erna Faust

Ton de Lange
Uitgeest

Bij de derde gemeenteraadsverkiezing sinds 2014 presenteert Uitgeest Lokaal ook de derde lijsttrekker. Na oprichter Bert Weijers (2014) en diens opvolgster Judie Kloosterman (2018) - inmiddels CDA-lid - trekt nu Dannij van der Sluijs de kar.

De verkiezing is dit jaar wegens corona verdeeld over drie dagen, te weten 14-16 maart. Eind februari verspreid Uitgeest Lokaal (UL) het programmaboekje huis aan huis. Daartoe worden 6.000 exemplaren gedrukt.

Van der Sluijs (58) woont 25 jaar in het dorp, is getrouwd en heeft drie dochters in de leeftijden 29-26 jaar. Zij behoren niet meer tot de 400 jongeren in Uitgeest die naarstig zoeken naar eigen woonruimte. ’Meer woningbouw voor jong en oud’ is een van de programmapunten van UL. De lijsttrekker kan bogen op lange politieke ervaring. Hij was voor de PVV acht jaar Statenlid van Noord-Holland en bijna drie jaar Eerste Kamerlid. Verder is de oud-militair onder meer Lid in de Orde van Oranje Nassau en voorzitter van het Veteranen Comité BUCH. Zijn gooi naar de Tweede Kamer, met de nieuwe partij Oprecht, is vorig jaar gestrand.

De geboren Haarlemmer is sinds 2019 actief voor UL. Daarmee wil de lijsttrekker zich onder andere richten op: ’Echte inspraak, 333 meterbaan voor de ijsclub, een realistische, haalbare en betaalbare energietransitie, geen windturbines in Uitgeest, geen verhoging van OZB, terugdringen geluidsoverlast Schiphol, meer groen in Uitgeest, een zelfstandig Uitgeest, oog voor vrijwilligers’. De kandidatenlijst van UL wordt later bekendgemaakt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.