Uitgeesters trekken eieren uit de muur, zogeheten biokiosk aan Middelweg

De biokiosk van Jordens.

De biokiosk van Jordens.© Foto Mediahuis

Ton de Lange
Uitgeest

De Middelweg in Uitgeest biedt sinds kort een zogeheten biokiosk, momenteel kunnen liefhebbers er eieren uit de automaat halen. Heemskerker Bas Jordens is de initiatiefnemer.

In maart vorig jaar kocht hij het pand waarin voorheen loodgietersbedrijf Witte onder andere een showroom had. Jordens verkoopt al tien jaar aan de deur, maar dan op zijn biologisch-ecologisch bedrijf Jordens Flora & Fauna BV aan de Voorweg in Heemskerk.

Daar doet hij op een hectare grond aan tuinbouw en houdt hij kippen en schapen. ,,We verwarmen de kassen niet, omdat het te veel kost en ook niet meer past bij de bedrijfsfilosofie. We gaan dus met het seizoen mee. De eieren gaan natuurlijk het hele jaar door, vanaf mei komen de aardbeien, bonen en wat tomaten.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Eierdozen in de automaat.

Eierdozen in de automaat.© Foto Mediahuis

Op het bedrijf gebruikt hij eveneens een biokiosk. ,,Dat is een groot succes. Mensen komen bjvoorbeeld speciaal eitjes halen als ze uit fietsen gaan. Het levert leuke reacties op, dat is weer wat reclame.”

In het Middelwegpand zit tevens een appartement dat Jordens verhuurt. Over de plannen met de rest van de ruimte kan hij nog geen mededelingen doen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.