Herhaalde oproep aan toekomstige stadsdichters van Beverwijk

Stadsdichter Janneke Methorst gaat op 27 januari haar stokje overdragen.

Stadsdichter Janneke Methorst gaat op 27 januari haar stokje overdragen.© archieffoto Heleen Vink

Van onze verslaggever
Beverwijk

Organisator van de verkiezing van de stadsdichter Beverwijk Jaap Tesselaar is het gewend, maar knijpt hem met slechts een aantal inzendingen toch. De sluitingstijd is op 23 januari, dus kunnen toekomstige stadsdichters nog steeds in de pen klimmen.

Tijdens Nationale Gedichtendag wordt de nieuwe stadsdichter Beverwijk gekozen. Wie een gooi daarnaar wenst te doen, moet schrijven over de tegenstelling Beverwijk - natuur - industrie van het verleden en het heden.

De Gedichtendag heeft de natuur als thema. Tesselaar: ,,Wij roepen dichters op om een stevig gedicht te schrijven over de al of niet prachtige natuur in Beverwijk en omstreken, en waarom dit wel of niet de plek is waar je domweg gelukkig kunt wonen.’’

Bloem

De opdracht: ,,Schrijf een gedicht met als uitgangspunt het gedicht dat J.C. Bloem honderd jaar geleden schreef over de Dapperstraat. Maak er een bewerking van waaruit blijkt hoe het is om al of niet gelukkig in Beverwijk en de Beverwijkse natuur te leven.’’

De nieuwe stadsdichter wordt op 27 januari gekozen. Hoe en waar is afhankelijk van de dan geldende beperkingen. Mail voor meer informatie naar: jtz@xs4all.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.