Jeroen Bleekemolen derde in 24 uur van Dubai ondanks tegenslag: ’We moesten van achteraan komen, maar hebben niet opgegeven’

Jeroen Bleekemolen.© AP, archief

Van onze verslaggever
Dubai

Jeroen Bleekemolen is afgelopen weekeinde derde geworden tijdens de 24 uur van Dubai. De Heemstedenaar vormde samen met Morris Schuring, Ivo Breukers en Julius Adomavicius een team.

Jeroen Bleekemolen wist eerder in zijn loopbaan het evenement in Dubai drie keer overall te winnen. Winst in de 992 Pro-klasse zat er dit keer niet in.

„We hebben lekker gereden in een mooi veld met veel deelnemers uit de Porsche Supercup en Carrera Cup. In totaal heb ik vijf keer gereden. Qua snelheid zaten we er goed bij. We misten maar net pole position, maar in de race kon ik de eerste plaats overnemen. Helaas ging vrij vroeg de radiator kapot en daar verloren we een half uur. We moesten van achteraan komen, maar hebben niet opgegeven en hebben ons toch nog terug kunnen vechten naar een mooi podium.”

Deze week reist Bleekemolen samen met broer Sebastiaan naar Daytona. Daar staat aankomend weekend The Roar Before The 24 op het programma en een week later volgt de 24 uur van Daytona.

„In dat weekend rij ik niet alleen de 24 uur van Daytona, maar op vrijdag ook de 4-uursrace. Samen met Sebastiaan en Tim Pappas rijden we voor Black Swan Racing in de GT4 auto. Het is een heel groot veld en die race heb ik al een keer gewonnen. We hebben een nieuwe auto waarmee we al getest hebben in Californië. Ik kan niet wachten om daar aan de slag te gaan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen