Ruim half miljoen Franse coronapassen dreigen ongeldig te worden

ANP Producties | Bron: ANP
Parijs

Ongeveer 560.000 Franse coronapassen dreigen ongeldig te worden nu op zaterdag de nieuwe regels rond de vaccinatiepas ingaan. Fransen moeten zeven maanden na de tweede coronaprik een booster hebben gekregen om de vaccinatiepas geldig te houden.

Met de pas kunnen Fransen toegang krijgen tot onder meer horecazaken, culturele plekken zoals theaters en sportstadions. De pas die vanaf de zomer gebruikt werd is aangepast naar een vaccinatiepas met strengere regels. De oude pas werd vaak nagemaakt en de Franse regering hoopt dat dit met de nieuwe moeilijker wordt.

De Senaat bepaalde dat de regels alleen gelden als er meer dan 10.000 coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen. Het zijn er nu ruim 20.000.

Nieuwe regels

De nieuwe regels rond de boosterprik zijn sinds december van kracht voor mensen ouder dan 65 jaar. Zij konden eerder ingeënt worden en eerder een booster halen dan jongere mensen.

Het aantal besmettingen is flink opgelopen in Frankrijk door de omikronvariant van het coronavirus. Het aantal besmettingen ligt al een tijd rond of boven de 300.000 per dag.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.