Kuipers: bijna negen op tien 60-plussers hebben booster gehad

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Ongeveer de helft van de mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie tegen het coronavirus, heeft die inmiddels gehaald. Maar bij de 60-plussers is dat al bijna 90 procent, zegt minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid).

Kuipers noemt de boosterprik "echt belangrijk, omdat hij de kans op infectie vermindert en ervoor zorgt dat je minder ziek wordt als je besmet raakt". Op veel plekken is het al mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen om er een te halen, aldus de bewindsman.

De minister zal "blijven communiceren" dat de boosterprik nodig is. Hij zegt "heel goed" te snappen dat mensen daarvan balen, en dat zij na de vaccinatiecampagne van vorig jaar dachten voldoende beschermd te zijn. "Maar we zien nu dat met de huidige variant dat helaas niet meer zo is."

Kuipers haalt buitenlands onderzoek aan waaruit blijkt dat de "reguliere vaccinatie" nog in ongeveer 50 procent van de gevallen beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname als gevolg van de omikronvariant. Na een boosterprik stijgt dat weer richting de 80 procent.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.