Zes dode Schotse hooglanders aangetroffen bij veehouder in Noord-Holland, drie dieren ter plekke ingeslapen

© NVWA

Internetredactie
Noord-Holland

Op een niet specifiek genoemd adres in Noord-Holland heeft de dierenpolitie ernstig verwaarloosde Schotse hooglanders gevonden. De politie meldde vrijdagmiddag dat drie dieren zo ernstig verzwakt en/of ziek waren dat een dierenarts ze ter plekke heeft laten inslapen.

Sommige dieren stonden tot hun knieën in de uitwerpselen en de modder en hadden geen tot weinig voer en water. Tussen de andere nog levende dieren lagen zes dode Schotse hooglanders. Zeven koeien zijn in bewaring genomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en ergens anders ondergebracht. Ook zij zijn ernstig verzwakt.

Gevraagd naar de specifieke locatie, laat een woordvoerder van de NVWA weten die niet bekend te willen maken. „Omdat we niet willen dat de informatie herleidbaar is naar de veehouder.” De NVWA en de politie hebben meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van de dieren. Het onthouden van de nodige zorg aan dieren is een misdrijf, zo stelt de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.