’Knallende kast’ krijgt een staartje

De gesprongen kast.© eigen foto.

Nancy Ubert

Denk je een consumentenprobleem met hulp van een advocaat keurig opgelost te hebben, krijgt het verhaal over de ’knallende kast’ van Anja van Boven nog een staartje.

De achterwand van haar nieuwe kast knalde los. Verkoper Huus.nl probeerde het probleem af te kopen met een flesje meubelolie en honderd euro. Of dat wel redelijk was, wilde Anja van het ombudsteam weten. Jantine Pracht van Van Batenburg en Pracht advocaten in Alphen aan den Rijn boog zich over de kwestie. Gewapend met het juridisch advies van Pracht schreef Anja vervolgens zelf Huus.nl aan. Prompt werd haar een nieuw kast beloofd.

Een loze belofte bleek na publicatie van Anja’s verhaal. Na een maand vergeefs wachten, blijkt dat de kast niet meer geleverd kan worden. Wel een exemplaar van twee meter. ,,Maar die is te groot.’’ Of een van 1m30. ,,En die vinden we te klein.’’

Wederom probeert huus.nl zich er met een schijntje vanaf te maken. We besluiten dit keer Huus maar eens zelf aan te schrijven. Snel daarna komt een nieuwe e-mail van Anja bij ons binnen: ’Huus heeft me weer gebeld. (Na jouw e-mail?) We zijn tot een compensatie van 500 euro gekomen. Wij zijn hiermee tevreden.’’

Dat de prijs van de kast nu verminderd is, kun je geen overdreven gracieus gebaar noemen. Als consument staat Anja in haar recht. Er moest iets gebeuren. De kast had ook voor haar hersteld kunnen worden. De koop ontbinden was eveneens een optie geweest. Of levering van een nieuw exemplaar. Een redelijke prijsvermindering, zoals in dit geval, is ook een oplossing. Hoeveel hangt af van de koopprijs en de kosten om het gebrek zelf door een partij te laten herstellen.

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.