Geen ’stille tocht’ maar een ’wandeling voor Sam’

Bloemen langs de Leidsevaart, waar Sam Hooftman door een ongeval om het leven kwam.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Leontien van Engelen
Heemstede/Haarlem

Een wandeling voor de door een noodlottig ongeval omgekomen Sam. Dat is wat buurtbewoners voor ogen hebben, woensdagavond vanaf half zeven. Het vertrek is vanaf station Heemstede-Aerdenhout.

Van daaruit lopen de deelnemers naar de plek langs de Leidsevaart waar vrijdagmiddag het lichaam van Sam werd gevonden. Verwacht wordt dat er veel betrokkenen op af zullen komen.

Het gezin waardeert het initiatief zeer. De steun vanuit de gemeenschap in alle vormen is overweldigend en biedt geweldige troost. „Saamhorigheid en vriendschap waren voor Sam heel belangrijk, en daar past dit initiatief prachtig in. Overigens wil het gezin graag geen bewoordingen als ’stille tocht’, maar liever ’een wandeling voor Sam’. ,,Praat over Sam, haal herinneringen op met elkaar om het echt bij Sam te laten passen.”

Het gezin zal zelf niet meelopen. Zij willen het verlies van Sam in alle rust en privacy verwerken, maar weten zeker dat Sam dit fantastisch had gevonden.

De organisatie heeft contact gehad met de politie en die gaan het in goede banen leiden. Ook de gemeente heeft toestemming gegeven voor de wandeling voor Sam.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.