Telstar kan sterke openingsfase tegen FC Volendam geen vervolg geven en gaat onderuit in Vissersderby

Doelpuntenmaker Glynor Plet.© foto Ron Pichel Fotografie

Volendam

Telstar heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar verloren. In Volendam ging het met 2-1 ten onder.

De ploeg van Andries Jonker was erg sterk begonnen aan de wedstrijd. Al na vijf minuten stond Telstar verrassend op voorsprong. Bij een hoekschop plaatste Özgür Aktas een slim blok, waardoor Glynor Plet aan zijn mandekking ontsnapte en inkopte.

De wedstrijd was nog wat kort aan de gang om te spreken van een verdiende voorsprong maar ook daarna was Telstar sterker dan de gedoodverfde favoriet FC Volendam. De redenatie van trainer Andries Jonker dat zijn ploeg beter de bal kon hebben dan die gunnen aan de voetballend sterke koploper, pakte goed uit. De tandem Sven van Doorm-Yassine Zakir was goed op dreef en Volendam had daar geen antwoord op. De ploeg van Wim Jonk gaf veel ruitme weg en daar profiteerde Telstar van. Rashaan Fernandes schoot van afstand op de lat. Doelman Filip Stankovic gaf de bal nog een belangrijk zetje.

Een tweede goal leek in de lucht te hangen voor Telstar maar zoals wel vaker dit seizoen bij de Witte Leeuwen gebeurde het tegenovergestelde. Eerst werd Mike Eerdhuijzen vrijgelaten bij een corner - weer moest Telstar een tegendoelpunt slikken vanuit een standaardsituatie - daarna zorgde geklungel van Siebe Vandermeulen voor de tegentreffer. Robert Mühren slalomde op indrukwekkende wijze door de defensie heen en rondde af.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Volendam controleerde de wedstrijd zonder te imponeren. Telstar keeg nog een goede kans maar na een fraaie aanval werd een schot van Glynor Plet gekeerd door een Volendams been.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen