Droomdoelpunt voor oud-jeugdspeler van HFC Haarlem: Akwasi Asante scoort tegen Chelsea. ’Ik kan het eerlijk gezegd nog niet geloven’

Akwasi Asante scoort tegen Chelsea.© Foto AFP/GLYN KIRK

Van onze verslaggever
Londen

Chelsea plaatste zich zaterdag zonder moeite voor de volgende ronde van de FA Cup. De Champions League-winnaar won met 5-1 van Chesterfield. Toch ging het na afloop vooral over dat ene doelpunt van de tegenstander, een kleine club uitkomend op het vijfde Engelse niveau. Nota bene gemaakt door een Nederlander: Akwasi Asante.

De 29-jarige aanvaller werd geboren in Amsterdammer, maar speelt al bijna zijn halve leven in Engeland. Na periodes bij jeugdteams van Neerlandia/SLTO, Blauw-Wit Amsterdam en HFC Haarlem stak Asante in 2006 de Noordzee over.

Hij voetbalde in Engeland onder meer voor Birmingham City FC, Kidderminster, Solihull Moors, Grimsby Town FC, Tamworth FC, Chester FC en Gloucester City. Talloze andere clubs diende hij op huurbasis. In 2020 tekende hij bij Chesterfield.

De afgelopen periode, maar liefst acht maanden lang, moest Asante vooral toekijken bij de club uit de National League. Tegen Chelsea was hij zelfs nog niet fit genoeg voor een basisplaats. In de 66e minuut kwam hij binnen de lijnen en werd hij met een intikker in de 80e minuut de eerste speler van een non-league club in 107 jaar die een doelpunt maakte op Stamford Bridge.

(Tekst gaat door onder de foto)

Akwasi Asante (L) in duel met Saul Niguez van Chelsea.© Foto EPA/NEIL HALL

„Dit is waar dromen over gaan. Toen de bal voor mijn voeten belandde, kon ik het niet geloven’’, aldus Asante. ,,Ik heb gescoord op Stamford Bridge. Ik wist niet of ik moest juichen of in elkaar moest storten, omdat ik net terug ben van een blessure.’’

,,Het zijn acht lange maanden geweest voor me. Om dan te spelen en te scoren op Stamford Bridge, is surrealistisch. Ik kan het eerlijk gezegd nog niet geloven. Toen ik scoorde, wist ik door de adrenaline niet wat er gebeurde. Ik zag de fans nauwelijks, ik pakte gewoon de bal op. Heel onwerkelijk, niet te geloven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen