Telstar met een gehavende selectie richting FC Volendam

Tom Overtoom traint wel weer mee met de groep maar het is nog onduidelijk of hij zondag kan spelen tegen Volendam.© Archieffoto United Photos

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar hervat het seizoen met een gehavende selectie. Een aantal spelers herstelt van blessures, maar de selectie van Andries Jonker heeft ook te maken met afwezigen door ’medische redenen’.

Over coronagevallen doet Telstar nooit uitspraken. Trainer Andries Jonker geeft wel aan dat Rein Smit en Roscello Vlijter vanwege medische redenen deze week niet op de club zijn. Dat zij vermoedelijk niet mee kunnen doen tijdens de seizoenshervatting zondag tegen FC Volendam is slecht nieuws voor de oefenmeester. Anwar Bensabouh, Delvechio Blackson, Roman Tugarinov en Niels van Wetten zijn immers uitgeschakeld door blessures.

Tom Overtoom en Ronald Koeman Jr. trainen wel weer mee met de groep, maar het is nog afwachten of zij fit genoeg zijn om zondag tegen Volendam minuten te maken.

Telstar verwelkomde deze week de nieuwe aanwinsten Randy Wolters en Stanley Akoy. Of zij tegen Volendam inzetbaar zijn is de vraag. Wolters, die vorig seizoen voetbalde bij Xanthi in Griekenland, moet nog worden vrijgegeven door de Griekse voetbalbond. Stanley Akoy speelde zijn laatste officiële wedstrijd bijna twee jaar geleden en lijkt eerst wedstrijdfit te moeten worden.

Met FC Volendam treft Telstar direct de koploper van de eerste divisie. ,,Een mooie pot”, noemt Jonker de confrontatie ,,Het spreekt mij aan omdat ik daar een verleden heb, maar ook omdat hun manier van voetballen mij bevalt. Tot nu toe is het altijd het grote Volendam tegen het lastige Telstar geweest. We willen ze ondanks dat ze bovenaan staan het vuur aan de schenen leggen. Over het algemeen zijn het boeiende wedstrijden.”

De laatste ontmoeting tussen de Velsenaren en de Volendammers eindigde in oktober in Velsen-Zuid in 1-5. Anders dan de cijfers doen vermoeden, maakte Telstar het de bezoekers lang lastig. ,,Hoe gek het ook klinkt, we hebben toen goed gevoetbald. We gaan weer proberen om drie punten te halen en we zien wel waar het schip strandt.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen