De Blaauw Installatietechniek ziet net Abraham niet, familiebedrijf verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek

Henny de Haas en André van den Berg, de directeuren van respectievelijk Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek en De Blaauw Installatietechniek.

Henny de Haas en André van den Berg, de directeuren van respectievelijk Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek en De Blaauw Installatietechniek.© Foto Raldo Neven Fotografie

Wessel Mekking
Haarlem

Het Haarlemse familiebedrijf De Blaauw Installatietechniek ziet Abraham net niet. Het in 1973 opgerichte bedrijf gaat verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek.

De vestiging van De Blaauw aan de J.W. Lucasweg in de Waarderpolder blijft geopend. Wel verdwijnt die naam daar binnenkort van de gevel om plaats te maken voor Hoppenbrouwers Techniek. In een brief aan de relaties benadrukt algemeen directeur André van den Berg van De Blaauw dat de medewerkers, monteurs en projectleiders dezelfde blijven. Ook zelf is hij in elk geval de komende jaren vestigingsleider in de Waarderpolder. De Blaauw heeft een personeelsbestand van 38 vaste werknemers en een jaaromzet van zeven miljoen euro.

Koninklijk

,,Mijn leeftijd verplicht mij uit voorzorg na te denken over een eventuele opvolging van De Blaauw Installatietechniek, zodat de continuïteit voor medewerkers en klanten ook in de toekomst gewaarborgd blijft’’, zegt Van den Berg over de aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek. Deze technisch dienstverlener begon in 1918 in Noord-Brabant en mag zich sinds het eeuwfeest Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek noemen. Het bedrijf ontwerpt, installeert en onderhoudt elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, particulieren en scholen.

Gezicht

,,Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek kunnen we een grote digitaliseringsslag maken en krijgen medewerkers de ruimte om verder te ontwikkelen en door te groeien. Ik blijf als vestigingsleider in Haarlem het gezicht voor medewerkers en klanten. We zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten door deze bundeling van krachten nog beter van dienst kunnen zijn en zijn dan ook verheugd met deze ontwikkeling’’, aldus Van den Berg.

Lokaal geworteld

Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek, meldt in een persbericht: ,,Met de aansluiting van De Blaauw Installatietechniek breiden we onze aanwezigheid in Noord-Holland verder uit. Hierdoor kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven; een mooie aanvulling voor ons bedrijf.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.