Wie wordt Persoon van het Jaar 2021? Stem nu

Arthur de Mijttenaere
Haarlem

Wie wordt de Persoon van het Jaar 2021? Lezers kunnen stemmen op hun favoriet, die in het afgelopen jaar het verschil heeft gemaakt.

Er zijn tien kandidaten uit de regio Haarlem die in 2021 een bijzondere prestatie hebben geleverd. Stemmen kan tot en met maandag 10 januari met het stemformulier onderaan dit artikel. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdag 14 januari.

Eelco Fortuijn.

Eelco Fortuijn uit het Ramplaankwartier in Haarlem is een van de kandidaten. Hij zorgt dat zijn wijk veel sneller dan andere wijken van het gas af zal gaan. Hij wil de planeet voor zijn kinderen groener maken en begint dicht bij huis: door slimme zonnepanelen op de daken in het Ramplaankwartier te leggen.

Lees hier het interview met Eelco Fortuijn

Kevin van Eeuwijk.

Supervrijwilliger Kevin van Eeuwijk uit Hillegom is ook in de race. Hij zet zich volledig in voor zijn dorp. Met Hillegom Schoon probeert hij al wandelend en prikkend het zwerfafval in het dorp te verminderen. Ook is hij vrijwilliger bij de kringloopwinkel.

Lees hier het interview met Kevin van Eeuwijk

Bas Kamps.

Haarlemmer Bas Kamps ontbreekt ook niet op deze erelijst. De literatuurliefhebber heeft het initiatief genomen dat op diverse muren in de stad beroemde citaten zijn te vinden van Haarlemse schrijvers. Onder meer van Godfried Bomans bij het station: ’Men gaat op reis om thuis te komen’.

Lees hier het interview met Bas Kamps

Max Caminita.

Max Caminita, eigenaar van restaurant Morris, is ook genomineerd. Hij bedacht het kookboek ‘Haerlemsche Gastronomie Thuis’, met recepten uit de Haarlemse horeca. De 56 ondernemers die mee hadden gewerkt aan het boek, kregen in deze coronatijd elk tweeduizend euro.

Lees hier het interview met Max Caminita

Erna Aarsen.

Erna Aarsen uit Haarlem zet zich al jaren in voor Stichting Hulphond Nederland en is ook op andere vlakken actief als vrijwilliger. Voor de Haarlemse was 2021 een bijzonder jaar: zij kreeg een koninklijke onderscheiding én een nieuwe hulphond, Borre.

Lees hier het interview met Erna Aarsen

Kim van Schaik.

Kim van Schaik uit Zandvoort is eveneens kandidaat. Zij helpt mensen in de badplaats zonder geld aan eten via een geheim maar gratis supermarktje. Haar burgerinitiatief Prakkie & More helpt mensen niet alleen aan eten, maar ook aan speelgoed of meubelen.

Lees hier het interview met Kim van Schaik

Paul Olieslagers.

Bij de kanshebbers zit ook Paul Olieslagers. Hij stond aan de wieg van het namenmonument in Zandvoort dat herdenkt dat in de Tweede Wereldoorlog 308 Joodse Zandvoorters door de Duitsers zijn vermoord.

Lees hier het interview met Paul Olieslagers

Sterre Marrée.

De Haarlemse Sterre Marrée kan een moderne Dolle Mina worden genoemd. Als activist en feminist voert ze het hele jaar strijd voor haar ideaal: een wereld waarin abortus geen taboe is, maar een eigen keuze. Zij verzet zich tegen de prolife-activisten die bij de Bloemenhove kliniek tegen abortus demonstreren.

Lees hier het interview met Sterre Marrée

Annemieke van de Wouw.

Annemieke van de Wouw uit Haarlem draagt het grote leed met zich mee dat zij haar dochter heeft verloren. Om haar te eren, heeft Van de Wouw de Stichting Anne-Bo opgezet die meisjes helpt die willen studeren maar daarvoor geen financiële mogelijkheden hebben.

Lees hier het interview met Annemieke van de Wouw

Mohamed El Mesbahe.

Ook Haarlemmer Mohamed el Mesbahe is genomineerd. Hij is voorzitter en oprichter van jongerenorganisatie Hattrick en straathoekwerker. Hattrick helpt jongeren uit Oost en Schalkwijk hun kwaliteiten te ontdekken en wil hen opleiden tot rolmodellen.

Lees hier het interview met Mohamed el Mesbahe

Stemmen kan hieronder (voor de stemknop naar beneden scrollen). Formulier niet zichtbaar? Klik dan op deze link.

Stemmen

De redactie hoopt dat lezers massaal op een van deze kandidaten gaan stemmen. Behalve eeuwige roem, krijgt de winnaar of winnares een fraai kunstwerk.

De verkiezing is een traditie van Haarlems Dagblad om bijzondere regiogenoten aan het eind van het jaar in het zonnetje te zetten. Vorig jaar won Jeffrey Parmentier, die met zijn trompet langs verzorgingshuizen ging om de mensen in deze nare coronatijd op te vrolijken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.