Eigenaren restaurant Pokétaria ’flink geschrokken’. Man die Haarlems eethuis probeerde te overvallen is nog voortvluchtig

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 6
Van onze verslaggevers
Haarlem

De man die restaurant Pokétaria aan de Krocht in Haarlem zaterdagavond trachtte te overvallen is nog voortvluchtig, zo meldde de politie zondagochtend. De politie beschouwt de overval als ’high crime’ met een grote impact op de betrokkenen. ,,We zetten groot in.’’ Inmiddels is de recherche er op gezet.

De politie startte direct een zoekactie. Er werd een burgernetmelding verspreid en een helikopter ingezet om mee te zoeken. Het toestel heeft geruime tijd boven het centrum van Haarlem gehangen. Tijdens de overval waren er mensen in het restaurant aanwezig. ,,Maar geen klanten meer, we waren aan het afsluiten’’, zei een van de eigenaren van het restaurant.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

Buiten het restaurant trof de politie een voorwerp aan dat op een vuurwapen lijkt. Hierover kan of wil de politie geen nadere informatie verstrekken, omdat dit mogelijk daderinformatie is.

In Hoofddorp werd dezelfde avond de Jumbo-supermarkt in winkelcentrum Skagerhof overvallen. Het was zondag nog niet duidelijk of de zaken iets met elkaar te maken hebben. In beide gevallen ging de dader er zonder buit vandoor, aldus de woordvoerder van de politie. De signalementen kwamen aardig overeen, maar of het dezelfde man is, staat niet vast. Slachtofferhulp bekommert zich om de slachtoffers.

De woordvoerder van Pokétaria aan de Krocht was zelf geen getuige van de overval. Zijn mede-eigenaar wel. ,,Die zit nu thuis.’’ Hij is flink geschrokken.

Lees ook: Winkel in winkelcentrum Skagerhof in Hoofddorp overvallen; dader wordt gezocht

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.