Kabinet geeft iets ruimere vergoeding aan vuurwerkbranche

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De vergoeding die de vuurwerkbranche dit jaar krijgt omdat er ook deze jaarwisseling in verband met corona geen vuurwerk mag worden afgestoken, zal naar verwachting iets ruimer zijn dan vorig jaar. Toen kreeg de sector een vergoeding van zo'n 40 miljoen euro.

Het steunpakket ziet er ongeveer hetzelfde uit als vorig jaar. De sector kan weer gebruikmaken van de coronasteunmaatregelen zoals de TVL, de tegemoetkoming voor de vaste lasten. Verder krijgen ondernemers een vergoeding van 6 procent over de omzet van 2019 en een vast bedrag.

Maar er zijn wat verschillen met vorig jaar. Zo ligt de TVL deze periode wat hoger. Verder heeft het demissionaire kabinet besloten de vaste vergoeding die de vuurwerkverkopers krijgen met 1000 euro te verhogen naar 4500 euro. Dat is vooral bedoeld om kleine handelaren tegemoet te komen.

Het zal nog wel enkele maanden duren voordat het geld wordt uitgekeerd, schrijven staatssecretaris Steven van Weyenberg (Infrastructuur) en minister Ferd Grapperhaus (Justitie) aan de Kamer. Het kabinet besloot op 19 november tot een vuurwerkverbod om extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.