Dertien jaar cel geëist tegen Haarlemmer die Maduro doodschoot en in de Mooie Nel dumpte. ’Als het lichaam niet was ontdekt, hadden de nabestaanden nooit afscheid kunnen nemen’

Het levenloze lichaam van Gregori Maduro werd op 7 april 2020 uit de Mooie Nel gehaald.© Archieffoto Michel van Bergen

Wessel Mekking
Badhoevedorp/Haarlem

Tegen de 34-jarige Haarlemmer die bekend heeft Gregori Lindomar Maduro dood te hebben geschoten, is maandag een gevangenisstraf van dertien jaar geëist. Het openbaar ministerie wil dat hij ook bestraft wordt voor het wegmaken van Maduro’s lichaam, drugsbezit en bezit van een kalasjnikov.

Mitchell van R. bekende maandag dat hij Maduro heeft doodgeschoten. De man woonde in een loods aan de Bingerweg die de Haarlemse verdachte huurde. Maduro zou die fatale avond in het bedrijfsgebouw agressief naar Van R. zijn toe gerend. Na een worsteling schoot de Haarlemmer hem dood.

Omdat volgens de officier van justitie Van R. geen vooropgezet plan had om Maduro te doden, is volgens haar geen sprake van moord. Wel vindt ze dat de Haarlemmer bestraft moet worden voor doodslag. De verdachte kan in haar ogen geen beroep doen op noodweer of noodweerexces. Hij had bijvoorbeeld in de lucht kunnen schieten om Maduro af te schrikken. In plaats daarvan vuurde hij op het bovenlichaam en werd Maduro geraakt in zijn hartstreek.

’Angstaanjagend’ vond de officier van justitie het dat Van R. na het doodschieten van Maduro een nog zwaarder vuurwapen kocht, namelijk een kalasjnikov. Van R. ontkende dit laatste. De aanklaagster stelde dat de verdachte een ’berekenende en kille mentaliteit’ heeft.

’Als oud vuil’

Met Haarlemmer Serkan Ö. (34) dumpte Van R. het lichaam van Maduro enkele dagen na de fatale gebeurtenis in de Mooie Nel. ’Als oud vuil’, vond de aanklaagster. ,,Als het lichaam niet was ontdekt, hadden de nabestaanden nooit afscheid kunnen nemen. Ik laat dit zwaar meewegen.’’ Tegen Ö., die getuige was van het fatale incident in de loods, werd een gevangenisstraf van één jaar geëist. Ook hij wordt beschuldigd van drugsbezit.

Later vanmiddag komen de advocaten van de twee verdachten aan het woord.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.