Huldiging van Haarlemse Topsporters noodgedwongen in aangepaste vorm

De huldiging van 2019.

De huldiging van 2019.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Theo Plasschaert
Haarlem

De gebruikelijke huldiging van Haarlemse (top)sporters heeft dit jaar in aangepaste vorm plaats. Op 15 december worden zij ’s middags ontvangen in het Haarlemse stadhuis voor een ’bijpraat-bijeenkomst’ met als gastheer namens de gemeente wethouder Jur Botter die de onlangs opgestapte sporthouder Michel Rog vervangt.

„ Het was ook voor de sport natuurlijk een bijzonder jaar”, zegt organisator Juliska Kraaij van Stichting Sport Support Kennemerland.

„Vanwege de pandemie zijn in 2021 in vele sporten te weinig toernooien en kampioenschappen georganiseerd waar voor en door Haarlemmers titels en prijzen te verdelen waren. Het was voor de jury daarom onmogelijk om een eerlijke afweging te maken tussen de individuele en teamsporters. Daarnaast hebben ook wij te maken met de nodige beperkingen die corona stelt aan dit soort bijeenkomsten. Toch is er wel het een en ander gebeurd. Wij hebben aan de Haarlemse kernsportverenigingen gevraagd om hun nationale kampioenen of talenten aan te melden. We hebben een groep van zo’n dertig atleten bij elkaar kunnen brengen die individueel of als team Nederlands kampioen zijn geworden bij de senioren of junioren of op internationale evenementen op het podium stonden.”

De jury hoopt in 2022 op de gebruikelijke manier kandidaten te kunnen verzamelen in de diverse categorieën en is van plan om begin 2023 weer een ouderwetse huldiging te houden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal