Klein Bentveld, het duurste huis van Nederland, is dan toch eindelijk verkocht [video]

© Funda

Willemien Schenkeveld
Aerdenhout

Klein Bentveld, lange tijd het duurste ’huis’ op Funda, is na ruim vijf jaar dan toch verkocht.

Dat meldt Leslie de Ruiter van Christie’s International, die aan Quotenet heeft laten weten dat de koper een ’succesvolle Nederlandse ondernemer’ is.

Christie’s was één van de verkoopkanalen die door de Aerdenhoutse makelaar Huib Haije waren ingezet voor de verkoop. Aanvankelijk kostte het terrein van vier hectare met drie woongebouwen erop 16,75 miljoen euro, later zakte de vraagprijs met een miljoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Het is heel simpel, de kinderen zijn het huis uit en dan wordt dit geheel wat groot’’, verklaarden de huidige bewoners eerder dit jaar in deze krant. Om veiligheidsredenen wilde het echtpaar alleen op voorwaarde van anonimiteit de krant te woord staan. Quote schreef eerder dat om René Rijntjes, vroeger bestuurder van trustbedrijf TMF, zou gaan.

Klein Bentveld werd in de zeventiende eeuw een buitenplaats voor rijke stedelingen. Het raakte in verval, waarna de oorspronkelijke bebouwing is vervangen. Pierre Vinken, neurochirurg en bestuursvoorzitter van uitgeverij Reed Elsevier, heeft er lang gewoond.

Het duurste huis op Funda is nu een villa in Bosch en Duin bij Zeist, waar 18 miloen voor wordt gevraagd.

Lees ook: Landgoed in Aerdenhout à 16 miljoen staat al vijf jaar te koop: ’De kinderen zijn het huis uit, dus werd het wat groot voor ons’

Hier is het pand te zien op Funda.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.