Oud-speler Nick Heij nieuwe hoofdcoach RCH Pinguins

Nick Hey als spelers van Mediamonks RCH in 2008.

Nick Hey als spelers van Mediamonks RCH in 2008.© Archieffoto United Photos

Bart Slegers
Heemstede

RCH/Pinguïns heeft snel na het vertrek van Marlon Frolijk een nieuwe hoofdcoach gevonden. Nick Heij wordt verantwoordelijk voor de selectie van de Heemsteedse hoofdklasser. Het is zijn eerste klus als hoofdcoach in het honkbal.

De 45-jarige Heij is in drie periodes actief geweest voor RCH in de hoofdklasse. „Ik werd vorige week benaderd en moest wel even thuis overleggen. Dit is voor mij echt een unieke kans. Ik heb tien jaar geleden als assistent gewerkt bij de club onder Bernie Beckman en Peter van ’t Klooster. Zes jaar geleden heb ik nog een jaar bij RCH gespeeld en dat was eigenlijk een jaar voordat Marlon kwam.”

Heij gaat in de winter aan de slag met zijn selectie waarvoor de club nog ruim een week heeft om deze rond te maken. „Ik ben toch al langere tijd uit het honkbal dus qua namen ben ik niet goed op de hoogte. Omdat we net akkoord zijn, ben ik niet betrokken geweest bij de samenstelling van de selectie. Ik weet wel dat veel jongelingen zich kunnen gaan laten zien op het hoogste niveau. Dat moet toch een mooie uitdaging zijn als je ergens anders misschien niet meteen aan de bak komt.”

Het bestuur wil de komende jaren met veel jonge spelers aan de slag om zo een stabiele hoofdklasser te worden. Nick Heij past dus in dat beleid. „Nick zal komend seizoen in de hoofdklasse uitkomen met een jong team gebouwd rond enkele ervaren spelers”, aldus Jeremi van den Berg, bestuurslid technische zaken. „We zijn heel blij dat Nick het avontuur met ons wil aangaan. Nick past goed in onze filosofie en visie om jonge jongens te helpen ontwikkelen en ritme en ervaring op te doen. Tegelijkertijd hebben we een gezonde ambitie voor de toekomst om prestatie en opleiden van talent samen te laten komen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen