Dappere derdeklasser VSV legt het na rust moegestreden af tegen hoofdklasser RKAV Volendam

Rinus van der Lugt
Velserbroek

Een helft leek VSV woensdag in staat tegen hoofdklasser RKAV Volendam voor een verrassing te zorgen. De accu van de ploeg van trainer David Zonneveld bleek echter na rust behoorlijk leeg te zijn geraakt, waardoor de bezoekers met een 1-3 zege de thuisreis konden aanvaarden.

Zonneveld bleek zijn spelers goed voorbereid te hebben. ,,Natuurlijk is de wedstrijd van zondag tegen RCH belangrijker, maar we willen ook tegen Volendam een goed resultaat behalen. We kunnen in ieder geval kijken waar wij staan met dit team”, zei de trainer vooraf.

Dat de spelers geen enkel ontzag voor de ploeg van trainer Johan Steur had, bleek vanaf het beginsignaal. Normaal geven trainers hun spelers opdracht een verdedigende houding aan te nemen, maar Zonneveld niet. De spelers vlogen er volop in en zochten daar waar mogelijk vol de aanval. Het enige dat ze nalieten, was meer rust in het spel te leggen. Als de spelers meer overzicht in hun spel hadden gehad, dan hadden de aanvallers veel meer profijt kunnen trekken van de ruimte die zij af en toe kregen.

Vooral aan de linkerkant hadden Bart Veldhuis en Bart Boogaard meer precisie in hun passing moeten hebben. Nu werd regelmatig spits Denzel Meijer - Malcolm Meijer was wegens werkzaamheden afwezig - voorzien van ballen waar hij weinig mee kon doen.

Toch werd VSV beloond voor het gedurfde spel. Verdediger Twan de Zwart kon vrij oprukken en werd op het moment dat hij wilde uithalen, net buiten het strafschopgebied aangetikt. Uit de toegekende vrije trap wist Tim Sewalt de bal in de touwen te schieten: 1-0.

Ook na deze treffer deed de thuisploeg niets voor de bezoekers onder. Volendam had de grootste moeite de bal rond te laten gaan en verdedigend gaf VSV - met de sterk spelende Haye Kamstra - weinig kansen weg. Toch konden de bezoekers op gelijke hoogte komen, toen de thuisploeg dom balverlies leed op het middenveld en Jens Kras een snelle counter kon afronden. ,,Dit mag natuurlijk niet gebeuren”, mopperde Zonneveld. ,,Je weet dat je scherp moet blijven, want een ploeg als Volendam straft dat gelijk af.”

Dat het hoge tempo de spelers van VSV uiteindelijk zou opbreken, was niet echt verwonderlijk. De spelers hebben beduidend minder trainingsminuten achter de rug dan een ploeg als Volendam die driemaal in de week traint.

Dat de thuisploeg achteruit moest, was dan ook logisch. Omdat het middenveld steeds meer de verdediging moest ondersteunen, kon de ploeg bij balbezit niet veel anders doen dan met lange ballen proberen spits Meijer te bereiken. Hoewel Meijer de longen uit zijn lijf liep, moest hij toch zijn meerdere erkennen in verdediger Daan Steur.

Onder aanvoering van de sterk spelende Azeddine Sout namen de bezoekers het heft in handen. Het was voor de thuisploeg zonde dat doelman Nobby Plug een houdbaar schot van Jens Kras in de touwen zag verdwijnen. Tien minuten later was de strijd gestreden toen Iwan Tol de eindstand op 1-3 bracht.

Het duel tussen SDO en Olympia Haarlem werd verzet naar volgende week woensdag omdat bij Olympia zes spelers positief waren getest.

VSV-Volendam 1-3 (1-1). 20. Sewalt 1-0, 31. Kras 1-1, 55. Kras 1-2, 65. Tol 1-3.

VSV: Plug; Boogaard (80. Michielsen), Kamstra, Sewalt (66. Galgje); De Waard, Anker, De Jong, Blom (75. De Boer); Meijer, Veldhuis.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen